MERSİN İÇİN KRİTİK TOPLANTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İÇİN KRİTİK TOPLANTI!


 

Silifke’de kurulacak balık çiftlikleri için İDK toplantısı gerçekleştirilecek. ÇED başvurusu yapılan çiftlikler kapsamında bölgede yılda 10 milyon ton üretim yapılacak.

SONER AYDIN

Mersin’in Silifke İlçesi’nde 7 farklı şirket tarafından kurulacak balık çiftlikleri için 16 Ağustos’ta İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda komisyon üyeleri çiftliklerle ilgili görüşlerini paylaşacak. Daha sonra komisyon, ÇED raporunu, İDK toplantısından itibaren on iş günü içerisinde inceleyecek ve değerlendirecek. ÇED raporunda önemli eksiklik, yanlışlıklar yok ise; Komisyon çalışmalarını sonlandıracak ve ÇED raporuna son hali verecek. 
Eğer ÇED raporunda önemli eksiklikler var ise komisyon ÇED sürecini durduracak. Eksiklikler tamamlanmadan veya gerekli düzeltmeler yapılmadıkça Komisyon çalışmalarına devam etmeyecek. ÇED süreci durdurulan projelerde on iki aylık süre içerisinde gerekli düzeltmelerin yapılması gerekecek. Talep edilirse, altı ay ek süre verilebilecek. Bu süre içerisinde rapor sunulmaz ise, ÇED süreci sonlandırılacak. Bakanlık ÇED raporu hazırlayan kuruluştan en çok iki kez, ÇED Raporunda değişiklik yapmasını isteyebilecek. Yapılan düzeltme Komisyonca yeterli görülmez ise projenin ÇED süreci sonlandırılacak.

7 FİRMA ÇED BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Balık çiftliklerinin yoğunlaştığı Silifke’de, Vural Su Ür. Ürt. San. ve Tic. Ltd. Şti., MM Marin İnş. Tur. Denizcilik Su Ürünleri Paz. A.Ş., Apaz Su Ürünleri Üretim San. Tic. Ltd. Şti, Gündoğdu Su Ürünleri Üretim Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti., Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş., Bensu Su Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Süleyman Yıldızhan ÇED başvurunda bulundu. Toplam 166 milyon 38 bin liralık 7 proje kapsamında yıllık yaklaşık 10 milyon ton balık üretilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA