1 YILDA 63 KİLO VERDİ HAYATI DEĞİŞTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 YILDA 63 KİLO VERDİ HAYATI DEĞİŞTİ


 

1 yılda 63 kilo veren Nevin Başeğmez, obeziteye bağlı astım, diyabet ve uyku apnesinden kurtuldu. Tüp mide ameliyatıyla zayıflayan Başeğmez “15 basamağı 45 dakikada çıkıyordum. Şimdi genç kız gibiyim” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Özbek köyünde yaşayan ve eşi Rahim Başeğmez’le birlikte bir domates serasında çalışan 44 yaşındaki Nevin Başeğmez’in 20’li yaşlarının sonlarında kilo almaya başladı. Başeğmez’in düzenli olarak artan kiloları 2016 yılında tehlikeli boyuta ulaştı. Tam 132 kilo olan Nevin Başeğmez’in obeziteye bağlı astım, diyabet ve uyku apnesi hastalıkları ilerledi. 2 çocuk annesi Başeğmez, evinin 15 basamaklı merdivenini 45 dakikada çıkar hale geldi. Seradaki işinden ayrılmak zorunda kalan Başeğmez diyet ve spor yapsa da kilolarını azaltamayınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi.

AMELİYAT SONRASI KURALLARA UYDU
Nevin Başeğmez’in tüp mide ameliyatı, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi tarafından 5 Ağustos 2016 tarihinde yapıldı. 
Hastaneden yapılan açıklamaya göre; midesinin yüzde 85’i alınan Nevin Başeğmez, operasyon sonrası kurallarına uyarak ilk 3 haftada 28 kilo, ilk 1 yılda ise tam 63 kilo verdi. 69 kiloya inen Başeğmez zayıflayınca astım, diyabet ve uyku apnesi hastalıkları geçti. Ayrıca merdivenleri rahatça çıkabilmeye, eskisi gibi domates serasında çalışmaya başladı. Başeğmez, ameliyatının üzerinden 2 yıl geçince, kontrol için yeniden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’e muayene oldu.

“KIZIMDAN DAHA SAĞLIKLIYIM”
Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Nevin Başeğmez “Obezite nedeniyle ileri düzeyde uyku apnesi ve astım hastasıydım. Şeker hastalığı nedeniyle ilaç kullanıyordum. Hareketlerim iyice kısıtlanmıştı. Evimize çıkan 15 basamaklı merdivenin her basamağında dinleniyordum. Bu yüzden 45 dakika sürüyordu. Ama şimdi kendimi genç kız gibi hissediyorum. 21 yaşımda kızım var, ondan daha sağlıklıyım” dedi. Op. Dr. Erdal Cücük ise tüp mide ameliyatlarıyla zayıflayan hastaların, obeziteye bağlı hastalıklardan da kurtulduğunu belirterek “Buna en iyi örneklerden biri Nevin hanım. Hastaneye ilk geldiğinde hali çok kötüydü. Şimdi onu böyle dinç ve sağlıklı görmek çok güzel” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA