KADINLAR DA BOKS YAPAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR DA BOKS YAPAR!


 

Bodrum katında çalışan ve Türkiye Şampiyonu olan kadın sporcular, “Erkek sporunda kadının ne işi var?” eleştirilerine inat Avrupa Şampiyonu olma hedefliyor.

Mersin'de bir binanın bodrum katında çalışmalarını sürdüren Öpöz Altın Yumruk Spor Kulübü'nün kadın sporcuları, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'ndan en az 3 madalya ile dönmek istiyor. Antrenör Bülent Öpöz, "Bu bodrum katından birçok şampiyon çıktı. İnanıyorum ki Avrupa Şampiyonası'na katılan kızlarımız Mersin'e madalyalarla dönecek" dedi. 

Kulüp olarak Mersin'de faaliyet gösterdiklerini ve 2008 yılından itibaren bir apartmanın bodrum katında boks sporunu öğretmeye çalıştıklarını kaydeden Öpöz, genç erkek, genç bayan ve minik sporcular yetiştirdiklerini belirtti. Boks sporunun dışında gençlere, davranışlarından duruşlarına dininde ahlaki bilgisine kadar birçok konuda da eğitim verdiklerini ifade eden Öpöz, "Biz kulüp olarak bu bodrum katından birçok şampiyon çıkardık. Aldığımız bu başarılarda en büyük pay sahiplerinden biri de aileler. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz şampiyonlar çıkartmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

“MADALYA İLE DÖNECEKLERİNE İNANIYORUM”
Önlerinde ekim ayında Rusya'da yapılacak olan Gençler Avrupa Boks Şampiyonası olduğunu ve Mersin'i de 3 kadın sporcunun temsil edeceğini vurgulayan Öpöz, "Mersin'deki kızlarımız boks sporunda zirve yaptılar. Önce Türkiye Şampiyonası'nda derece aldılar, şimdi de milli takımı temsil edecekler. Ben Mersin'e altın madalyalarla döneceklerine inanıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. En büyük hedefimiz ise 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya getirecek sporcular yetiştirmek" şeklinde konuştu. 

“KADINLARIN DA ERKEKLER GİBİ BOKS YAPABİLECEĞİNİ KANITLADIM”
3 yıldır boks sporuyla uğraşan Beyza Durgun ise boks sporuna merakı olduğu için başladığını belirterek, "Kadınlar boks yaptığında çok eleştiri alıyor. Ben de aldım bu eleştirilerden. Mesela, 'bayansın erkek sporu yapamazsın ne işin var' gibi şeyler diyorlar. Ben kimseyi dinlemedim. İspat etmek için spora devam ettim. Aldığım başarılarla bayanların da erkekler gibi bu sporu yapabileceğini herkese gösterdim. Şimdi Milli Takımı temsil edeceğim. Hedefim de altın madalya. Ben bütün bayanlara tavsiye ederim. Hem spor hem de kendilerini rahatça koruyabilirler" diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA