NÜKLEER ISRARINDAN VAZGEÇİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER ISRARINDAN VAZGEÇİN!


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Hiroşima`ya atom bombası atılmasının 73. Yılı nedeniyle bir açıklama yaparak, “Halk nükleer santrallere karşıdır. Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz” mesajı verdi.

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, yaptığı yazılı açıklama ile 6 Ağustos tarihinin, tarihe kara leke olarak geçen dünyada uygulanan kapitalist sistemin rant ve savaş politikaları sonucunda 6-9 Ağustos 1945 yılında ABD’nin, Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Atom bombalarının atılışının yıldönümü olduğunu söyledi. 

“NÜKLEER SANTRALLERİN ZARARLARININ KORKUNÇ BOYUTLARINI ÇERNOBİL VE FUKUŞİMADA GÖRDÜK”
Emperyalizmin bir insanlık ayıbı olan Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının, 500 bin kişinin ölümüne 1 milyona yakın insanında yaralanmasına neden olduğunu aktaran Aslan, “Bu insanlık ayıbının izleri günümüzde hala devam etmektedir. Ölen insanları saygıyla anıyor, bu bombaları masum insanların üzerine atan Amerika Birleşik Devletlerini lanetliyoruz.
Atom bombaları nükleer santrallerde üretilmektedir. Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine ve sakat yaşamasına,ekolojik dengenin bozulmasına ve hesaplanamayan milyarlarca para değerinin heba olmasına neden olmuştur.
Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşimada gördük.
Nükleer santrallerde üretilen nükleer silahların özellikle Ortadoğu da halkların öldürülmesinde kullanılması acımasızlığının da bilincindeyiz.

“TÜRKİYE’DE NÜKLEER SANTRALLERİN KURULMASINA DÖNÜK TÜM ARGÜMANLAR BİLİMDIŞI”
Türkiye’de nükleer santrallerin kurulmasına dönük tüm argümanlar bilimdışıdır ve gerçekleri yansıtmamaktadır. Türkiye’nin kurulum, üretim, işletim ve güvenlik maliyetleri çok yüksek olan, atık sorunu çözülemeyen ve tüm dünyada elektrik üretim yöntemi olarak terk edilen nükleer santrallere ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin bugün içine düşürüldüğü dışa bağımlılıktan kurtulması için yine dışa bağımlı, pahalı ve güvenliksiz olan nükleer santrallere değil, kamusal planlamaya ve yerli kaynaklarını değerlendirmeye ihtiyacı vardır.
Hükümetin Nükleer Santrallerle ilgili yapmış olduğu yasa ve yönetmelikler, insanların nükleer santral kurulumuna ikna edilmek için ‘nükleer teknoloji ve istihdam hayali’ ile kandırıldığını görüyoruz. Yasalara göre nükleer santrallerde çalışacak personeller yurtdışından getirilecektir. Yapılan sözleşmelere göre de ülkemiz nükleer teknolojiyi kullanamayacaktır. Ama ülkemizin nükleer çöplük yapılması söz konusudur. Nükleer santraller yaşamı bitirir. Yaşadığımız topraklarımızı terk etmemek, işimizi, aşımızı sağlığımızı ve geleceğimizi korumak için bizler, ülkemizin nükleer çöplük olmasına, ülkemizde nükleer silahların üretilmesine, siyasi baskı sonucunda kurulmak istenen başta Akkuyu nükleer santrali olmak üzere hiçbir nükleer santralinin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Akkuyu’da ve Mersinde halk nükleer santrallere karşıdır. Halkın iradesine rağmen nükleer santraller kurulamaz. Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA