SİLİFKE ÇİFTÇİSİNE ZARARLI BİLGİLENDİRMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE ÇİFTÇİSİNE ZARARLI BİLGİLENDİRMESİ


 

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü domateslere büyük oranda zarar veren domates güvesi ayrıca başta şeftali ve nar olmak üzere 260’dan fazla türde zarar yapan Akdeniz meyve sineğine karşı köylerde yaptıkları toplantılarla çiftçileri bilgilendiriyor.

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, ihracatta önümüzdeki en büyük engellerden ikisi olan domates güvesi ve Akdeniz meyve sineğine karşı çiftçilere yoğun olarak toplantı ve ziyaretlerle ulaşarak özellikle tuzak asma ile beraber diğer mücadele yöntemlerini beraber kullanmalarını tavsiye ettiklerini söyledi. 

Muhtarların talebine uygun olarak geceleri de köylere giderek bu zararlılarla mücadele hakkında bilgi verdiklerini vurgulayan Gün şunları kaydetti: “Nuru, Senir, İmambekirli, Yeğenli mahallerinde gece eğitim verilirken Örenköy, Canbazlı, Hüseyinler, Sömek, Kargıcak, Mahallerinde gündüz çiftçilerimize toplantı yaparak bu zararlılarla mücadele konusunda bilgiler verildi. Ayrıca güzlük domates dikiminden seracılarımızı Atayurt'ta yapacağımız toplantıyla bilgilendireceğiz bu konularda teknik personellerin yanı sıra ilçe dışından hatta il dışından konunun uzmanlarını getirerek çiftçilerimize en yeni bilgilere ulaşmalarını sağlayacağız” dedi. 
Mücadele amaçlı olarak dekara 4-5 Delta tipi domates güvesi tuzağı 6 -7 Akdeniz meyve sineği tuzağı tavsiye ettiklerini belirten Gün, zirai ilaç bayilerine bu tuzakları temin etmeleri konusunda bilgi verdiklerini söyledi. 
Yusuf Gün, kültürel mücadele konusunda, çiftçilerin hastalıklı bitki artıklarını sağa sola gelişigüzel atmamalarını, bunları toplayarak imha etmelerini ve sonbaharda domates ekimi yapılan arazilerin derin sürülmesi gerektiğini, kullanılan kargıların sıcak suda dezenfekte edilerek bir sonraki üretim yılında kullanmalarını tavsiye etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA