AYAŞ ANTİK TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYAŞ ANTİK TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI


 

Erdemli Belediyesi düzenlediği festival ile 2 bin yıl sonra Ayaş Antik Kent kapılarını izleyiciye açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre festival kortej yürüyüşü ile başlarken yürüyüşe, şehir dışından gelen tiyatro ekiplerinin yanı sıra yerel halkta yoğun ilgi gösterdi. 8 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirilen festival kapsamında şehir dışından gelen konukların Merdivenlikuyu plajında çadır kamp alanında konakladıkları, çeşitli söyleşi ve atölyelerle gün boyu etkinliklere katıldıkları belirtildi.

Erdemli Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Ayaş Antik Tiyatro Festivali ile 2 bin yıl sonra antik kentin perdelerini açtı. 4 Ağustos Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk oyunu protokolün ve halkın yoğun katılımı ile Ahu Türkpençe’nin yer aldığı Patates oyunu oldu.

Festivalin gündüz saatlerinde Merdivenlikuyu plajında söyleşi ve atölyelerle devam ederken akşam saatlerinde antik kent tiyatro sahnesinde halk ile buluştuğu, bu kapsamda da Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen tiyatro ekiplerinin oyunlarını sergilediği görüldü.

Patates oyunu sonrasında plaket törenine katılan Ayaş Antik Kent Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asena Kızılarslanoğu, 2 bin yıl sonra yeniden seyirci ile buluşan tarihi alanın korunması ve tekrar kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını bu süreçte festivale emek veren herkese özelliklede Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya duyarlılıklarından dolayı teşekkür etiklerini, festivalin yıllar boyu etmesini dilediğini bildirdi.

Festivalin son derece önemli olduğunu ifade eden Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Riyadhan Kartal da programda yaptığı konuşmada, bu etkinliğin kapsam bakımından Türkiye'de ilk sayilabliecegini, bu anlamda Erdemli Belediyesi'nin çok önemli bir işi başardığını vurguladı. Sanat ve tarihi buluşturan bu festivalin devamı için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA