İĞNE OYASI FESTİVALİ GÖZLERİ KAMAŞTIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İĞNE OYASI FESTİVALİ GÖZLERİ KAMAŞTIRDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” Çamlıyayla’da coşkuyla kutlandı.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan 1200 rakımlı Çamlıyayla ilçesinde bu yıl 4. kez düzenlenen İğne Oyası Festivali’nde birbirinden renkli ve güzel iğne oyaları sergilendi. 

Festivale ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, stantlarda yer alan el emeği göz nuru iğne oyaları ve çeşitli ürünler çevre il ve ilçelerden gelen halk tarafından beğeni topladığı bildirildi. Festivalde konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz “Çamlıyayla özel bir yer. Türkiye’nin en güzel ve özel yaylalarından bir tanesi. Dağlarıyla dereleriyle ürettiği ürünlerle çok özel bir yer. Bu özelliği de taçlandıran Çamlıyaylalı hanımefendiler. Kadınlarımız el emeği göz nuru çalışmalarıyla, harikalar yaratıyor ve Çamlıyayla’yı çok güzel bir şekilde temsil ediyorlar. Çamlıyayla’yı bu şekilde iğne oyalarıyla tanıtmalarından dolayı emek veren tüm kadınlarımızı tek tek kutluyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA