ÇEVRECİLERDEN ÇED TOPLANTISI ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRECİLERDEN ÇED TOPLANTISI ÇAĞRISI


 

Mersin’in Silifke İlçesinde yapılması planlanan balık çiftliği için 9 Ağustos’ta ÇED bilgilendirme toplantısı yapılacak. STK’lardan ise ‘Toplantılara katılın, tepkinizi gösterin’ çağrısı geldi.

SONER AYDIN

Mersin’in Silifke, Anamur ve Aydıncık koylarında yapılması planlanan balık çiftliklerine karşı mücadele sürüyor. Özellikle Silifke’ye bağlı Boğsak Mahallesi’nde bulunan tarihi ve doğal sit alanı olarak işaretlenen Dana Adası çevresinde yoğunlaşan balık çiftlikleri çevrecilerden yoğun tepki alıyor. Tepkiler nedeniyle Silifke, Anamur ve Aydıncık’ta ÇED bilgilendirme toplantıları yapılamadı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı balık çiftlikleriyle ilgili sunulan raporları kabul etmeye devam ediyor. Polatlar Deniz Ürünleri Pet. Tur. Nak. Buz San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Silifke İlçesi, Akdere Mahallesi, Dana Adası Mevkii açıklarında, yapılması planlanan balık çiftliği için raporu da onaylayan bakanlık ÇED sürecini başlattı. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 9 Ağustos saat 13.30’da halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacak.

ORADA OLACAĞIZ!

Daha önce Silifke, Anamur ve Aydıncık’ta düzenlenmek istenen halkı bilgilendirme toplantılara katılan ve tepkilerini dile getiren çevreciler 9 Ağustos’ta yapılacak ÇED toplantısına katılım çağrısı yaptı. Balık çiftliklerinin zararlarını anlatacaklarını belirten çevreciler “9 Ağustos’ta orada olacağız” mesajı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA