“BARO PULU MERSİN BAROSU’NUN İCADIDIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BARO PULU MERSİN BAROSU’NUN İCADIDIR”


 

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 15 stajyer avukat, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, staj öncesi ziyarette bulunan meslektaşlarına avukatlık mesleğinin etik kuralları ve baro tarafından düzenlenecek olan stajyer eğitimlerinin içeriği hakkında bilgiler verdi. Mersin Barosu’nun birçok projeye öncülük ederek, Türkiye’de isim yapmış köklü bir baro olduğunu söyleyen Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye’deki Barolarda kullanılan ve barolara ekonomik katkı sağlayan Baro Pulu, Mersin Barosu’nun icadıdır.  Mersin Barosu o günün koşullarıyla borç batağında iken baromuzun borçlarını ödemek için ‘Baro Pulu’ çıkarmıştık ve baromuzun borçlarını bu yardımlaşma sistemiyle ödemiştik. Bu icadımız Türkiye Barolar Birliği tarafından benimsendi ve bu projemiz tüm barolarda şu anda uygulanıyor. Avukatlık mesleğinin ekonomik ve siyasal anlamda yol kat etmesinde Mersin Barosu’nun rolü çok büyüktür” diye konuştu.

“AVUKATLAR KENDİ HAKLARINI VE TOPLUMUN HAKLARINI İYİ BİLMELİ”

2012 yılından beri Mersin Barosu’nun yönetim kurulunda görev aldığını, o zamandan beri yapmak istediği projeleri gerçekleştirmek için Mersin Barosu Başkanı olduğunu söyleyen Bilgin Yeşilboğaz, “Staj eğitimlerinde üniversitede gördüğünüz derslerin dışında sizleri pratikte yetiştireceğiz. Bir hukukçunun en iyi bilmesi gereken konular; toplumun hakları ve kendi haklarıdır. Ateşten gömlek giyeceksiniz. Mesleğimiz çok tehlikeli. Avukatın görev suçlarını çok iyi bilmeniz, kendinizi korumanız gerekiyor. İlk staj eğitiminizde, ‘Avukatlık, Avukatlık Hukuku ve Avukatlık Suçları’ konularında eğitim vereceğiz. Kendi haklarınızı bilmezseniz, kendinizi koruyamazsanız başkalarının haklarını koruyamazsınız” dedi.

“DÜNYAYA, TOPLUMA VE ÇEVREYE HUKUKÇU BAKIŞI GETİRMELİSİNİZ”

Avukatlık mesleğini diğer meslek gruplarından ayıran en önemli özelliğin, toplumsal yönünün ağır basması olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Protokolde yerimizin olmasının nedeni toplumsal sorunların çözümünde yer almak ve bireyi temsil etmiş olmamızdır. Bu nedenle toplumun sorunlarını bilmeniz gerekiyor. İnsan haklarından, çocuk haklarından ve çocuk istismarından, kadınların uğramış olduğu şiddetten, zulümden, istismardan, sokak hayvanlarının uğramış olduğu eziyetten, çevrenin tahribatından sizler sorumlusunuz. Dünyaya, topluma ve çevreye hukukçu bakışı getirmek zorundasınız. Herkesten farklı bakmak ve algılamak zorundasınız. Hukukçuluk bunu gerektirir. Toplumun avukatlara, barolara güvenmesi için, aracı kurumlara gitmemesi için toplumsal yönümüzü önemsiyoruz. Toplumsal projelerde mutlaka yer alın” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA