’İNTÖRN UYGULAMASI’ İLE ÖĞRENCİLERE İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’İNTÖRN UYGULAMASI’ İLE ÖĞRENCİLERE İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYORLAR


 

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, üniversite olarak ana görevlerinin öğrencilere bir meslek kazandırmak olduğunu belirterek, "Biz Toros Üniversitesi olarak ’İntörn uygulaması’ ile öğrencilerimize hem teorik hem de uygulamalı eğitimi fiili olarak veriyoruz. Fakat uy

Korkmazyürek, 2018-2019 eğitim- öğretim yılı beklentileri, üniversitede olan yenilikler ve tercih yapmak isteyen öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Toros Üniversitesi'nden 2017-2018 eğitim öğretim yılında bin 200 öğrencinin mezun olduğunu belirten Korkmazyürek, yeni dönemde de bin 200 civarında öğrenci kaydı yapacaklarını söyledi. Yeni dönemde üniversiteye iki bölüm kazandırdıklarını kaydeden Korkmazyürek, "Uluslararası Finans, Beslenme ve Diyetetik olmak üzere 2 yeni bölümü daha hizmete sunuyoruz. Bu dönem bu bölümlere de öğrenci alacağız. Dolayısıyla öğrenci sayımız biraz daha yükselebilir" diye konuştu.

"UYGULAMALI EĞİTİMİ DİREK SEKTÖRDE GÖRÜYOR"

Üniversite olarak birinci görevlerinin öğrencilere meslek kazandırmak olduğunu vurgulayan Korkmazyürek, "Bizler öğrencilere meslek kazandırıyoruz fakat bunun en garantili ölçüsü piyasaya bakmaktır. Toros Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimizi alan şirketlerin geri dönüşleri çok olumlu oluyor. Bu da bizim öğrenciye gerçekten meslek kazandırdığımız anlamına geliyor. Biz üniversite olarak, teorik ve uygulama eğitimi veriyoruz. Uygulamayı da üniversitedeki laboratuvarda değil, direk sektördeki şirketlerde veriyoruz. Bunu da 'intörn uygulaması' sayesinde yapıyoruz. İki yıldır bu uygulamayı sürdürüyoruz. İlk yıl Mühendislik Fakültesi ile başladık. Bu yıl da fakültemizin 2 temel bölümünde de bu uygulamayı başlatacağız. Bu bölümler, Uluslararası Ticaret ve lojistik bölümü ile işletme bölümü. Bu uygulamada 4 yıllık bir öğrenci 8 dönem okuyor. Öğrenciler son dönemlerine geldiklerinde okula değil kendi bölümündeki bir sektörde çalışıyor ve okulunu öyle tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

"UYGULAMA İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYOR"

Uygulamanın sadece 4 yıllık okuyan öğrencilerle sınırlı olmadığını, 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu okuyan öğrencileri de kapsadığını belirten Korkmazyürek, "2 yıl okuyan öğrencilerimizde toplam 16 bölüm var. Bu 16 bölümün tamamı bu uygulamadan yararlanabiliyor. Bu öğrenciler de 3 dönem ders görecek, bir dönem intörn uygulaması yapacak. Mersin'de 150 işletme, kurum ve kuruluşla protokolümüz var. Öğrencilerimiz bu uygulama sayesinde sektörlerini tanıyorlar, sektörlerindeki şirketlerin nasıl çalıştığını, hangi uygulamaları yaptıklarını, hangi yazılımları kullandıklarını öğreniyorlar. İşletmeleri tanıyorlar ve iş tecrübesi kazanmış oluyorlar. Aynı zamanda işletme öğrenciyi, öğrenci işletmeyi tanıyor. Bu sayede işe girmeleri çok kolay oluyor" şeklinde konuştu.

"TERCİHLER İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ KURDUK"

Öğrencilere tercih yaparken dikkat etmesi gereken konularla ilgili de uyarılarda bulunan Korkmazyürek, "Öğrencilerimizi bu dönem bekleyen en önemli sıkıntılarından biri taban puanı bilmemektir. Öğrenciler girmek istedikleri bölümü önceden görmek ister. Şimdi sistem değiştiği için bunu göremeyecek. Taban puan değerlendirmesi yapamadan tercih yapmak durumundadırlar. O zaman öncelikle gönüllerinden geçen bölümleri yazacaklar. Bir de geçen yılın taban puanlarına bakarak bir fikir sahibi olabilirler. Öğrencilerimiz rehber hocalarının yönlendirmesiyle, açıklamalarıyla bu belirsizlikleri kaldıracaklardır. Bizde burada bir 'çağrı merkezi' kuruyoruz. Öğrenciler bu merkeze ulaşabilirler. Öğrenciler istediği bölümle ilgili bilgi alabilirler. Aramak istemeyen öğrenciler, üniversiteye gelip de bilgi alabilirler. Ayrıca Toros Üniversitesi internet sitesinden de canlı destek hattı kurduk. Web sayfamızda 'aday öğrenciler' kısmına tıkladığımız zaman, isteyen istediği soruyu sorabilir" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA