ESNAFTAN HÜKÜMETE TAM DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAFTAN HÜKÜMETE TAM DESTEK


 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, ABD’nin Türkiye’nin bakanlarına yönelik yaptırım kararları karşısında hükümetin atacağı her türlü adımın arkasında olduklarını belirterek, "Bağımsız Türk Yargısının verdiği kararlara dışarıdan müdahale edilmesi asla

ABD Hazine Bakanlığının Türkiye’nin iki bakanına yönelik yaptırım kararını değerlendiren Dinçer, alınan bu skandal kararın tarihi geçmişi olan iki ülke ilişkilerine zarar verdiğini söyledi. Bağımsız Türk Yargısına müdahale edilmesinin kabul edilemez bir tutum olduğunu vurgulayan Dinçer, "Türkiye olarak mütekabiliyet esaslarına göre karşılık vermemiz en doğal hakkımızdır. Bu konuda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak devletimizin ve hükümetimizin alacağı her türlü kararın arkasındayız ve destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin aldığı bu kararın, sorunları çözmek yerine daha da derinleştireceğine işaret eden Dinçer, "Türkiye, bölgesinde güçlü ekonomik yapısıyla her alanda büyüyen, gelişen rol model bir ülkedir. Bayrağı, vatanı ve milletiyle birlikte büyük bir devlettir. Ülkemiz, bütün bu güçlüklerin ve baskıların üstesinden gelecek güçtedir. Tam bağımsız ve büyük devlet olmanın gereğinin yapılacağından elbette kuşkumuz yoktur" diye konuştu.

ABD ile yaşanan bu sorunun piyasalara da olumsuz yansımaları olduğunu aktaran Dinçer, "Döviz kurundaki dalgalanma haliyle ekonomi piyasalarını da olumsuz etkilemektedir. Ancak geçici olduğunu düşündüğümüz bu durum karşısında hükümetin, daha önce olduğu gibi yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi adına gerekli mali politikaları devreye sokacağından kuşkumuz yok. Alınacak tedbirlerle piyasaların rahatlatılacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA