BU NE REZALET? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU NE REZALET?


 

Ciro artışı ve çok sayıda hastaya bakmakla övünen Şehir Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne yönelik hizmet tepkisi artıyor! Hijyenik olmayan şartlarda ve gecikmeli hizmet sunulduğu öne sürülen hastaneler isyan ettiriyor!

Hediye Eroğlu

Mersin’de Şehir Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne yönelik yetersiz hizmet tepkisi günden güne artıyor. Dün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda her iki hastaneye yönelik personel eksikliği ve hizmet alımında yetersiz kalınmasına yönelik şikayetler öne çıktı. Bir vatandaş Şehir Hastanesi’ne götürdüğü yaşlı bir yakınının 30 dakika bekletildiğini öne sürerek yaptığı paylaşımda, “Burası Mersin Şehir Hastanesi, sözde yaşlılık öncelik diyorlar, 30 dakika oldu hala beklemedeyiz. Ayıp Şehir Hastanesi ayıp, Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı hastaneler kadar olamıyorsunuz, yazıklar olsun” ifadelerine yer verdi. Hastaneden Mayıs ayında yapılan açıklamada, kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ve geçtiğimiz yıl Şubat ayında açılan Mersin Şehir Hastanesi'nde, 15 ayda 3 milyon 400 bin kişiye sağlık hizmeti verildiği bildirilmişti. Hastane 374 bin metrekare kapalı alanı, 800 hasta odası, suit, VIP ve standart oda konseptleriyle 210 yoğun bakım yatağı ile hizmet veriyor.

CİRO ARTIŞI İLE ÖVÜNÜLMÜŞTÜ!

Bir başka vatandaş ise Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yönelik şikayet paylaştı. Paylaşımda, “Personel eksikliği nedeni ile trafik kazasında yaralı hastanın sedyesindeki çarşaf değiştirilmiyor, her yer kan içinde ve hastayı aynı şekilde götürmeye devam ettik mecburen, acaba bir personel çarşaflarla ilgilenecek, sedyeleri kontrol edecek sanki bu kadar ki masrafın içinde görünmez gibi” ifadelerini kullandı. 2014 yılı Mayıs ayında Çiftlikköy Yerleşkesinde hizmete giren MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, 100 bin metrekarelik alanda 722 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. 37 dalda 120 muayene ve 2 bin 700 personel ile hizmet veren hastanede, ikisi doğumhane, biri kadın doğum ameliyathanesi ve 15’i büyük ameliyathane olmak üzere toplam 18 ameliyathane bulunuyor. 30 yetişkin, 20 çocuk olmak üzere 50 yataklı acil servis ile birlikte 131 günübirlik tedavi yatağı yer alıyor. Hastanede radyoloji ünitesi, laboratuvar, toplam 127 yatakla hizmet veren yoğun bakımlar ve reanimasyon ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, nükleer tıp, organ doku nakil merkezi, böbrek ve karaciğer nakilleri yapılabiliyor. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin aylık 6.5 milyon lira olan cirosunun 3 kat artarak 18 milyon liraya yükseldiği bildirmiş,


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA