“BÜYÜKŞEHİR VE TARSUS CHP’Lİ YÖNETİME KAVUŞACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR VE TARSUS CHP’Lİ YÖNETİME KAVUŞACAK”


 

Tarsus ilçe teşkilatı ile buluşan CHP’li İstemihan Talay, yerel seçimlerin Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde çok önemli bir kilometre taşı olacağına dikkat çekerek, “Büyükşehir ve Tarsus CHP’li yönetime kavuşacak” dedi.

Tarsus ilçe teşkilatında partilileriyle buluşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı M. İstemihan Talay,  önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili oldukça önemli mesajlar verdi. Ziyaretle ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Talay, 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdığını bildirdi. Mersin’in en ücra kesimlerindeki vatandaşlarla buluşarak, Büyükşehir Belediye yönetiminde neler yapacaklarını ciddi bir şekilde anlatmaya devam ettiklerini belirten Talay, “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinin öne alınmasıyla birlikte bizlerde il ve ilçe örgütlerimizle, partililerimizle birlikte adaylarımıza ve partimize destek vermek amacıyla gece demeden gündüz demeden seçim çalışmalarına katıldık. 24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Erel seçimler için hep birlikte el ele vererek Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mersin’in alt birim ve ilçe belediyelerinin tamamını kazanmak için gece demeden, gündüz demeden vatandaşlarımıza gideceğiz ve neden CHP’li Belediye yönetimlerine ihtiyaç duyulduğunu anlatacağız” dedi.

TARSUSLULAR BAĞRINA BASTI

Tarsus ilçe binasında ilçe Başkanı Ali İlk, Yönetim Kurulu ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı İstemihan Talay, buradaki konuşmasına terörü sert bir dille kınayarak başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün olduğu gibi bugün ve yarında terörün ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğinin altını çizen Talay, CHP’yi terörle ilişkilendirmek isteyenlerin dönüp aynaya bakmaları gerektiğine dikkat çekti. 24 Haziran seçimlerinde CHP ilçe teşkilatı ve partililerin büyük bir başarı gösterip, birinci parti olduğunu ve bu nedenle Tarsus ilçe teşkilatını başarısından dolayı tebrik ettiğini vurgulayan Talay, “CHP Tarsus ilçe yönetimini bu başarısından dolayı kutluyorum. Şimdi önümüzde yerel seçimler var ve yerel seçimler hem bölgemiz, hem de ülkemizin geleceği açısından son derece önemli seçimlerdir. Bizim tüm yurtta yerel seçimlere odaklanmamız gerekirken, bir Kurultay yarışı varmış gibi davranmamak gerekir. Şu anda kendi aramızdaki sorunları konuşup, tartışmak yada ayrışmak dönemi değil, birlik ve beraberlik içinde önümüzdeki yerel seçimlere yönelik tüm gücümüzle çalışmamız ve başarıya odaklanmamız gerekir. Yerel seçimlerden sonra parti içi konuşmalarımızı, varsa sorunlarımızı masaya yatırıp, hep birlikte sorunları görüşüp, aşarız. Cumhuriyet Halk partisi olarak, AKP’nin ülkemizde yarattığı tahribatları, sıkıntıları, eziyetleri halka anlatmamız gerekirken, Kurultayla ilgili çalışmalar yapmamız doğru değildir. Çünkü bugün ülkemizde iş dünyası da, esnaflarımızda çiftçi ve köylülerimizde, kısaca her meslekten vatandaşlarımız çok büyük bir sıkıntı içinde yaşam mücadelesi vermektedir. Tüm bu devasa sorunlar ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar dururken, bizim kurultayla uğraşmamız doğru değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun halkın özlemlerini ifade edip, halkın hislerine tercüman olduğunu, 24 Haziran seçimleri öncesinde izlediği stratejilerin son derece doğru ve isabetli olduğuna dikkat çeken Talay, şunları kaydetti: “Genel başkanımızın büyük bir özveriyle gösterdiği çabalar her kesimden takdirle karşılanırken, partimizde Kurultay çabası içine girenler büyük bir vefasızlık göstermektedirler. Vefa CHP için çok önemlidir. Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, özellikle referandum sürecinden başlayarak genel seçimlere kadar son derece önemli hamleler yaptı. Süreci çok iyi yönetti. Bu sayede yıllardır hiç milletvekili çıkaramadığımız illerden Milletvekili çıkardık. Bütün bunları göz ardı edip Kurultay istemek doğru değildir. Kimsenin partimizi ayrıştırmaya hakkı yoktur. Bakın seçim kampanyası boyunca il ve ilçe örgütlerimizle birlikte, Milletvekili adaylarımızı halkla buluşturduk. Teşkilatlarımızın, Kadın ve Gençlik Kollarımızın da katılımlarıyla demokrasimizin temel taşlarını oluşturan muhtarlarımızla sık sık bir araya geldik. Onlara CHP’nin neden iktidara gelmesi gerektiğini ayrıntılarıyla anlattık. CHP, halkımız için son derece önemli bir güvencedir.”

2019 YEREL SEÇİMLERİ CHP’NİN ZAFERİYLE SONUÇLANACAK

Mersin'i karış karış dolaşarak, halkla kucaklaşmayı aralıksız olarak sürdürmeye devam eden CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay, dükkân dükkân, esnaf esnaf, ev ev,  kapı kapı dolaşarak, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle bir araya gelerek 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere çok sıkı bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. 2019 Yerel seçimlerinden CHP’nin zaferle çıkacağından adı gibi emin olduğunu ifade eden Talay, “Gittiğimiz her yerde sevgi ve saygı seliyle karşılaşıyoruz. Mersin’de yaşayanlar, Mersin’in ilçelerine yaşayanlar Mersin Büyükşehir Belediyesini bizim yönetmemizi istiyorlar. Çünkü CHP’li yönetimle birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesine adalet gelecek” dedi. CHP il ve ilçe teşkilatları ve partili çalışma arkadaşlarıyla birlikte yollara düştüklerini, Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in en ücra köşelerine kadar giderek vatandaşlarla buluşup, kucaklaştıklarını ifade eden Talay, partisinin yerel seçimlere yönelik proje ve proğramlarını anlatıp, onların sorunlarını dinleyerek fikir alış verişinde bulunmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

YEREL SEÇİMLER TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

Hep birlikte el ele vererek yerel seçimlerden zaferle çıkmaktan başka çarelerinin bulunmadığını belirten Talay,  “Birlik ve beraberlik içinde olmaktan başka çaremiz yok, hep beraber bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, el ele vererek başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Mersin’in alt birim Belediyelerine ve ilçe Belediyelerine CHP’nin bayrağını dikeceğiz. Buna kararlıyız” diye konuştu. Yerel seçimlerin Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde çok önemli bir kilometre taşı olacağına dikkat çeken Talay, “Yerel seçimlerde başarılı olduktan sonra, sırada sonraki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine odaklanacağız. CHP, Türkiye’nin sigortasıdır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus olmak üzere diğer ilçelerde de rakiplerinin AKP olduğunu özellikle vurgulayan İstemihan Talay, İyi Partiyle birlikte MHP’nin ikiye bölündüğünü belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesini CHP yönetecek ve de çokta güzel yönetecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu. Talay, hafta boyunca Mersin merkezi ile ilçe ve mahallelerinde seçime yönelik çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirirken, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarını da ziyaret ederek, seçime yönelik düşüncelerini anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA