MECLİSTE SERT ‘YENİŞEHİR’ TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE SERT ‘YENİŞEHİR’ TARTIŞMASI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yapılan 1/5 binlik planların mecliste görüşülmesi sırasında Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve MHP’li meclis üyesi Hikmet Koç arasında yoğunluk tartışması yaşandı.

SONER AYDIN

Sil baştan yapılan 1/5 binlik planların mecliste oylanması öncesinde yaşanan tartışmaların içerisinde Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve MHP’li meclis üyesi Hikmet Koç arasındaki yaşanan tartışma sözlü düelloya dönüştü. MHP’li meclis üyesi Hikmet Koç, Yenişehir İlçesi’ndeki Kocavilayet Mahallesi’nde çevresi 0,90 olan bir bölgenin 0,75’te kaldığını ve o bölgenin de eşitlik ilkesi bakımından 0,90’a yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, MHP’li meclis üyesi Koç’a “Toroslar’da oturarak Yenişehir hakkında fetva verilmez” diye yanıt verince tartışmalar başladı. Başkan Genç, “Yenişehir’de hiç revizyon yapılmasın, istemiyoruz. O zaman Hikmet beyin dediği çanak 0,35’tir. Biz 1 sene önce buraların hepsini 0,60 olarak kabul ettik. Şimdi önümüze 0,75 olarak geldi. zararı yok 0,75 olsun bizim revizyon istememizin nedeni KOP’ları çözmekti. Yoksa bu çanağa haksızlık edilmiş değil aksine rant veriyoruz. Yoğunluk 0,35 iken 0,70’e çıkıyor. Akdeniz Oyunları 2013’te Mersin’e verildi. Spor tesisleri yetişsin, iptal olmasın diye o bölgede bir kısmı 0,90’ını kabul ettik” dedi. 

GENÇ: “KİŞİYE ÖZEL PLAN OLMAZ”
Yine Yenişehir’de itirazlara neden olan 4,5 yoğunlukla ilgili itirazlarını da dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç şunları söyledi: “Planla ilgili itirazlarımızı yaptık. Kuzey Mersin denilen yerde çift yoğunluk verilmiş ve 0,90’a çıkartıldı. Bunu kabul ettik ama bu bölgede yoğunluk arttırılmasını istemiyoruz. Türkiye’de örnek bir belediye burası. Kent buraya kayıyor. Bunu bozmak istemiyoruz. Yenişehir’de 2,4 olarak işaretlenen bölgeye 4,5 yoğunluk verilmiş. Kişiye özel plan notu olamaz. Orası 2009 yılında büyükşehir belediyesi tarafından 1.Etap çalışması kapsamında 1,25 olarak işaretlendi ama planda 1987’ye atıf yapılmış. Ama o plan fesih oldu, ortadan kalktı. Burada bir sıkıntı yaşanacak. Bunu mutlaka mahkemeye götürmemiz lazım. Çünkü ileride ‘Neden bu kişiye özel 4,5 yoğunluk oldu’ diye sorulacak.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA