“BALIK ÇİFTLİKLERİNİN ZARARLARI KANITLANDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BALIK ÇİFTLİKLERİNİN ZARARLARI KANITLANDI”


 

Önceki açıklamalarında balık çiftliklerinin bilimsel açıdan zararlarını sık sık dile getiren MERÇED üyeleri, Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin bazı çiftliklerle almış olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile “Çiftliklerin zararlarının hukukende kanıtlandığını” bildirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Aydıncık İlçesi Soğuksu Mevkii’ndeki Turan Turizm Şirketi tarafından yapılması planlanan balık çiftliğine karşı alınan ÇED Gerekli Değildir Kararına karşı Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren MERÇED üyeleri mahkemenin almış olduğu karar ile balık çiftliklerinin insan ve çevre sağlığına ileride telafisi güç olacak zararların hukukende kanıtlandığını bildirdi. MERÇED adına hazırlanan açıklama metnini okuyan dernek avukatı Semra Kabasakal, “Mersin de kurulması planlanan Balık Çiftliklerinin insan ve çevre sağlığına vereceği zararlar, çevresel etkiler nedeniyle telafisi güç ya da imkânsız zararların doğuracağı hukuken de kanıtlanmış oldu” diye konuştu.

“NORVEÇ’TE ÇİFTLİKLER 10 MİL AÇIKTA”
MERÇED’in balık çiftliği firmalarına karşı kazandığı ilk hukuk zaferinden bahseden Kabasakal, “Bölgemizde kurulması planlanan Balık Çiftlikleri nin özellikleri Norveç te kurulan Balık Çiftlikleriyle eşdeğer tutulması, Balık Çiftlikleri hakkında bilgisizliğin göstergesidir. Norveç’teki uygulamalarla, Türkiye’nin balıkçılık politikası açısından İki ülkenin kültürel, sosyal, ekonomik, ve en önemlisi iklim bakımından önemli farklılıkları vardır. Balıkçılık politikasına bakıldığında Norveç’te ilkeleri, kuralları belirlenmiş somut bir balıkçılık politikası uygulanmaktadır. Norveç Balık yemlerinin %70’i bitkisel, geri kalanı da deniz kaynaklıdır. Norveç balık çiftliklerinde üretilen somonlarda antibiyotik kullanımı sanılanın aksine yok denecek kadar azdır ve Deniz kıyısına 10 mil uzaktadır” dedi.
Mersin’de faaliyet gösteren bazı çevre derneklerinin balık çiftliği firmalarının sözcülüğünü yapmakla eleştiren Kabasakal, “Bizler gücümüzü bilimden ve halktan alıyoruz. Bizler hakkındaki şikâyetleriniz bilgisizliğinizin ve yenilmişliğinizin göstergesidir. Şikâyet yöntemlerle bizleri mücadeleden alıkoyamazsınız. Halkın yararına bilimsel doğruları savunmaya devam edeceğiz. Balık Çiftliklerinin ekolojik ve sosyal zararları ortada iken, yetkililerden bölgemizde kurulması planlanan bütün projelerin iptal etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA