MUT AMBULANS İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT AMBULANS İSTİYOR!


 

Mersin’in Mut ilçesinde yetersiz ambulansın insanların hayatını kararttığını açıklayan Belediye Başkanı Yılmaz, 112 ambulans sayısının arttırılmasını istedi

Mersin’in Mut ilçesine 112 acil merkezinde İlçeye hizmet veren 3 adet ambulansın yetersiz kaldığını ifade eden Başkan Nebi Yılmaz, İl Müdürlüğünden en az ilçeye 3 adet daha 112 Acil Ambulansı göndermesini istedi. 

Yetersiz ambulans insanların hayatını karartıyor diyen Başkan Yılmaz, "Şu an ilçemizin 102 Mahallesi var. Bunlarla birlikte yerleşim alanlarını da içine kattığımızda toplam 178 Mahalle oluyor. Çok geniş bir arazi yapısına sahibiz. Ayrıca Ermenek ve Gülnar ilçeleri de vakalarını ilçemize getirmekte. İlçemizin nüfusu ise gittikçe artmakta. Buna bağlı olarak ilçenin Silifke ilçesini Karaman iline bağlayan karayolu üzerinde hassas noktada bulunması nedeni ile ilçede ki 3 adet ambulansın yetersiz olduğu görülmektedir. Özellikle yoğunlaşan araç trafiğinde sık sık trafik kazaları yaşandığı bir ilçede 3 ambulans yetersiz kalıyor. Bir trafik kazası ve normal bir hastana üç adet ambulans gittiği anda Allah korusun kalp krizi nedeni ile acil Hastaneye gelen hasta ambulans beklerken canından oluyor. Bu sorunun yetkililer tarafından acil olarak çözülmesini istiyoruz” dedi. 
Vatandaşların bilinçlenmesi ile yoğun taleple boğuşan Ambulansta ki sağlık personelleri, sık sık aşırı hasta olması nedeni ile mesai saati düşünmeden yoğun tempoda çalışmaktalar diyen Başkan Yılmaz, “112 acil ambulansın sayısı ile birlikte sağlıkçı personellerinde arttırılarak hem hastanın hayatının riske edilmeyeceği, hem de 112 acil ambulanslarının artması ile sağlıkçıların da hastaları riske etmeden görev yapacaklarını” söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA