KANSER HASTASI ÖZDAL İÇİN ÖZGÜRLÜK TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANSER HASTASI ÖZDAL İÇİN ÖZGÜRLÜK TALEBİ


 

İHD Mersin Şubesi, kanser hastası tutsak Koçer Özdal’ın serbest bırakılarak tedavisinin yapılmasını istedi.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD), cezaevine girdikten 4 yıl sonra mesane kanserine yakalanan ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü Koçer Özdal için 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. İHD Mersin Şubesi tarafından da yapılan açıklamada 62 yaşındaki Özdal’ın serbest bırakılması ve bir an öne tedavisine başlanması talep edildi. Dernek Şube binasında yapılan açıklamayı okuyan Şube Eşbaşkanı Hakkı Demir, cezaevlerinde yüzlerce hasta tutsağın olduğunu dile getirdi. Hasta tutsakların yaşamlarının giderek kötüleştiğini kaydeden Demir, son günlerini bile ailelerinin yanında geçiremediklerine dikkat çekti.

“YAŞAM HAKKI İSTİYORUZ”

4 yıl önce tutuklanan ve müebbet hapis cezası alan Koçer Özdal’ın da cezaevinde ölüme terk edilen hasta tutsaklardan olduğunu belirten Demir, “Özdal kendisine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onaylanmasının ardından 2016 yılında tek kişilik hücrede kalmaya başlamıştır. Tutuklanmadan önce hiçbir sağlık sorunu olmayan Özdal, mahpusluğunun 4. yılında Bafra T Tipi cezaevinde yaşadığı şiddetli ağrılardan dolayı hastaneye kaldırılmış ve kendisine mesane kanseri teşhisi konulmuştur. Aynı süreçte tansiyon rahatsızlıkları ortaya çıktığından ve böbrekleri iflas ettiğinden düzenli olarak diyalize girerek hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır. Koçer Özdal, önce Samsun Üniversite Hastanesi sevk edilmiş, orada ameliyat edilmeyince Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilmiş ancak orada ameliyatı yapılmamıştır. Tedavisinde yaşanan aksaklıklar sebebiyle durumu daha da ağırlaşan Koçer Özdal, şuan da Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mahkum koğuşunda tutulmaktadır. Merhamet değil, vicdan değil, insaf değil, lütuf değil 401 ağır hasta mahpus için yaşam hakkı istiyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA