MERSİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA PEŞİNDE


 

‘Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Türkiye Haritalandırılması Projesi’ kapsamında çalıştay Mersin’de ilk olarak Mezitli Belediyesi tarafından düzenlendi.

Mezitli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restore edilerek kültürel yaşama kazandırılan tarihi Taşmektep’te düzenlenen çalıştaya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman ile projenin ortağı ve finansörü olan Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın (WALD) Akademi Direktörü Hülya Alper’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve belediye çalışanları katıldı.

MUTLU MEZİTLİ HEDEFİMİZE KATKI SUNACAKTIR”

Bu çalışma ile amaçlarının gerçekleştirdiğimiz çalışmaları Dünya ölçeğinde tanımlamak ve diğer belediyelerle paylaşarak çoğalmasına katkıda bulunarak kendi kapasitemizi de geliştirmek olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Bu kapsamda UCLG-MEWA ve WALD ile birlikte ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırma Pilot Projesi’nde Mezitli Belediyesi olarak siz paydaşlarımız ve personellerimizle birlikte iki günlük çalıştay ile katılım göstermek istedik. Sizlerin bu çalıştayda iki gün boyunca özellikle 2014 yılından bugüne yaklaşık son beş yıllık dönemde ‘Mutlu Mezitli’ sloganımız ve çalışma ilkemiz ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve faaliyetleri uzmanlarımızla paylaşmanız çok değerli olacaktır” diye konuştu.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise yaptığı konuşmada, halka en yakın kurumlar olan belediyelerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri programına dahil ettiklerini ifade ettiği konuşmasında “Belediyelerimiz insan onuruna uygun daha güçlü hedefler konusunda katkı sağlayacaktır. Bugün Mezitli Belediyesi ile birlikte Sürdürülebilir Yerel kalkınma konusunda ilk adımı atmış bulunuyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışmalarımızı gerçekleştirecek diğer ülkelere de yaygınlaşmasını sağlayacağız. Çalıştayımızın yerelde olduğu kadar ulusal ve uluslararası düzeyde önemli sonuçlar doğurmasını diliyorum” dedi.

Açılış töreni sonrası UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz tarafından bilgilendirme yapıldı. Çalştay nedeniyle kentimizde bulunan (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman ve WALD Akademi Direktörü Hülya Alper, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı makamında ziyaret ederek verdiği katkılar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda belediyelerin rolü hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Tarhan konuklara, Soli Pompeiopolis Sütunlarının resmedildiği cam blok hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA