STRESLE MÜCADELEYE ‘KABULLENEREK’ BAŞLAYIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STRESLE MÜCADELEYE ‘KABULLENEREK’ BAŞLAYIN


 

Klinik Psikolog Seçil Bozkurt, stresle baş etmek için öncelikle ‘stresin hayatın bir parçası olduğunu kabullenmek’ gerektiğini söyledi. Bozkurt, stresi ve kaynağını ‘yok’ saymanın yanlışlığını vurguladı.

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde görev yapan Klinik Psikolog Seçil Bozkurt, Çukurova Kağıt ve Ambalaj firmasının tesislerinde çalışan orta ve üst kademe yöneticilere ‘stres ve stresle baş etme’ konulu bir seminer verdi. Hastaneden yapılan açıklamaya göre Bozkurt seminerde; “Stresle baş etmek için öncelikle, günlük hayatımızın bir parçası olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Stresi ve buna yol açan etkenleri ‘yok’ saymak, stresin artarak devamlılığını sürdürmesine neden oluyor” dedi. 

KALDIRAMIYORSAM KORUNMALIYIM
Seçil Bozkurt, özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve çalışan insanların hayatının, iş hayatının yoğunluğu, trafik sıkışıklığı, güvenlik kaygısı ve geçim sıkıntısı gibi rutinleşmiş stres kaynaklarıyla çevrili olduğunu kaydetti. Bunların birçoğunun ortadan kaldırılmasının neredeyse imkansız olduğunu belirten Bozkurt, “Bu gerçeklerin ve yol açtıkları stresin varlığını kabul etmek, stresle baş etmenin en önemli ayağını oluşturuyor. Kabullenmenin ardından ‘Stres kaynağını ortadan kaldıramıyorsam, kendimi koruma yöntemi geliştirmeliyim’ düşüncesiyle hareket etmek gerekiyor” diye konuştu. 

STRES YAVAŞLATIR
Klinik Psikolog Seçil Bozkurt şöyle devam etti: “Strese yol açan durumları ortadan kaldıramıyorsak, yakınmak ya da şikayet etmek yerine, yaşamımızı daha kaliteli hale getirmek amacıyla bakış açımızı değiştirmemiz mümkün. Stresle baş etmede ‘düşünce değiştirme’ tekniklerinin önemli ve uzun vadeli etkileri vardır. Örneğin zamanında bitmesi gereken bir iş varsa ve siz bu yüzden strese girerseniz kendinize ‘Bu sıkıntı beni yavaşlatıyor. İşim daha da gecikiyor’ diyebilirsiniz. Sonuçta strese girseniz de o iş bitiyor ama siz yıpranmış oluyorsunuz. Strese girmeden bitirdiğinizde ise yıpranmıyor, çalışma şevkinizi kaybetmiyorsunuz.”
Semineri Çukurova Ambalaj ve Kağıt Genel Müdürü Ahmet Erdeniz ile Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Halefoğlu da izledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA