KALKER OCAĞI’NDA KAPASİTE ARTIŞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALKER OCAĞI’NDA KAPASİTE ARTIŞI


 

Toroslar’a bağlı Çelebili Köyü’nde kurulan A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi’nde kapasite artışı yapılacak. Yıllık 252 bin tonluk üretim 2 milyona yükseltilecek.

SONER AYDIN

Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Çelebili Köyü’nde YELMAD MAD. İNŞ. NAK. PET. TEKS. SAN VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından yıllık A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi sunulan ÇED Başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenip uygun bulundu ve projeye ilişkin ÇED raporu başlatıldı. Proje bedeli, makine ekipman ilavesine ek olarak izin maliyetleri ile birlikte toplam 565 bin TL olarak belirlendi. Tesisin ömrü ise 12 yıl olacak. 

TESİSLER, ÇEVRESEL ETKİLERİ ÖNEMSENMEDEN KURULDU!
1997 yılında, 40.500 m2 alan sahip, 250 hektarlık alanda kurulan taş ocağı için ÖZTAY İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. adına Mülga Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 300 bin ton/yıl kapasite ile ÇED Olumlu Kararı verildi. 1997 yılında taş ocağı izninin alınmasından 2 yıl sonra mermer ocağı için başvuru yapıldı. Yıllık bin m2 blok mermerin üretileceği ocak için Mahalli Çevre Kurulu tarafından ‘Çevresel Etkileri Önemsizdir’ kararı verildi. Çevresel Etkileri Önemsizdir kararı verilen 223,46 hektarlık saha 2008 yılında YELMAD MADENCİLİK İNŞ. NAK. PET. TEKS. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.’ine devredildi. 

ÜRETİMİN YARISI SATILACAK
2007’de alınan ÇED Gerekli Değildir kararı kapasitesine esas 252 bin ton/yıl ocak kapasitesi proje ile 2 milyon ton/yıla çıkartılacak. 2012 tarihli ÇED Olumlu kararına esas 918 bin ton/yıl kırma – eleme tesisi kapasitesinde herhangi bir kapasite artışına gidilmeyecek. Ocaktan çıkartılan 2 milyon ton/yıl kalkerin 918 bin ton/yılı Kırma – Eleme Tesisinde boyutlandırılacak, geriye kalan 1 milyon 082 bin ton/yılı ise tüvanan olarak piyasaya satılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA