YABANCI ŞİRKETLERİN TERCİHİ MERSİN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCI ŞİRKETLERİN TERCİHİ MERSİN OLDU


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Aylık Göstergeler Raporu’nun Mayıs ayı sayısında, kentte açılan ve kapanan şirketlerin rakamlarını kamuoyuyla paylaştı.

GİZEM EKİCİ

Rapora göre; Mersin’de açılan şirket ve kooperatif sayısının 2018’in Ocak ayından itibaren gözlenen artış eğiliminin, Mayıs ayında hızlanarak aylık bazda en yüksek seviyeye ulaşmasıyla; önceki iki yılın Ocak-Mayıs döneminde gözlenen yatay seyir, 2018’de yıllık

bazda yerini yüzde 36’lık büyümeye bıraktı.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısı ise, 2018’in Ocak-Mayıs döneminde geçen yıla

göre yön değiştirerek yüzde 21’lik azalış kaydetti.

Kentte açılan gerçek kişi tacirleri sayısında ise 2017’nin Ocak-Mayıs döneminde gözlenen daralma; 2018’in ilk ayından Mayıs ayı sonuna kadar geçen yılın altında seyir izlemesiyle; yıllık bazda 2018’de de devam etti.

Kapanan gerçek kişi tacirleri sayısında ise geçen yılki hızlı artış; 2018’in 5 aylık döneminde ise yaklaşık yarı yarıya azalışla yön değiştirdi. 2018’in 5 aylık döneminde Mersin’de açılan şirket ve kooperatif sayısı büyüme oranı Türkiye genelinin kısmen üzerinde iken; açılan ticaret unvanlı işyeri sayısı ise daha hızlı azaldı.

Kapanan şirket ve kooperatif sayısı ile ticaret unvanlı işyeri sayısı azalış hızı ise Türkiye genelinin oldukça üzerinde oldu.

Mersin’de kurulan yabancı sermayeli şirket sayısında ise geçen yılki sert düşüş 2018’in Ocak-Mayıs döneminde yerini hızlı artışa bıraktı. Yıllık bazda artış hızı Türkiye genelinin üzerinde oldu.

Mersin’de söz konusu dönemde ağırlıklı olarak Suriye sermayeli firma açıldı. 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye genelinde kurulan yabancı sermayeli şirket sayısına göre Mersin iller arasında yüzde 4,3’lük payla 6’ıncı ırada yer alırken; 2018’de yüzde 4,9’luk payla ikinci sıraya yükseldi.

MTSO’YA KAYITLI ÜYE SAYISI 21 BİN 757

Öte yandan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni kayıt yaptıran şirket ve kooperatif sayısı son 5 yılın Ocak-Mayıs döneminde ki artış eğilimini sürdürdü. 

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında da önceki iki yıldır gözlenen azalış; 2017’de yerini artışa bıraksa da; 2018’in Ocak-Mayıs döneminde yerini azalışa geçirdi. Hem açılan hem de kapanan gerçek kişi tacirleri sayısında ise son iki yıldır azalış kaydedildi.

2018 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle 16 bin 689’u faal olmak üzere MTSO’ya kayıtlı üye sayısı 21 bin 757 oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA