SAĞLIK-SEN’DEN ’DARP’ AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIK-SEN’DEN ’DARP’ AÇIKLAMASI


 

Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Şemsettin Karadoğan, Toros Devlet Hastanesi’nde kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen darp olayının asılsız olduğunu, orada kendisine yönelik saldırı olduğunu savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Karadoğan, sendikalarının kongre sürecine girdiğini, tüzük gereği de delege seçimlerini hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında yaptıklarını söyledi. Seçimler başladığından beri bazı bölgelerde sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Karadoğan, "Özellikle Mersin’deki bazı sağlık idarecilerinin seçim sürecimize doğrudan müdahaleleri olduğunu bilmekteyiz. Bizler sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Mersin’deki sağlık çalışanlarımızın sorunlarını her zaman dillendiriyor, ilgili makamlarla paylaşıyor, sorunların çözümü için çaba gösteriyoruz. Ancak görmekteyiz ki sorunları çözmekle yükümlü makamlarda bulunan bazı idareciler kendi asli görevlerini bırakıp sendikamızın işlerine müdahil olmaya çalışmaktadırlar. Bu idarecilere buradan çağrı yapıyorum. Madem sendikacılığa hevesiniz var, makamlarınızı bırakın buyurun gelin sendikacılık yapın. Eğer bu çağrımıza uymuyorsanız da kendi işinizi yapın. Bizler hiçbir üyemizin iradesine ipotek konulmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz de" diye konuştu. 

Toros Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen delege seçimlerinde de sıkıntı olduğunu kaydeden Karadoğan, "Toros Devlet Hastanesi delege seçimleri için dün arkadaşlarımızla hastanedeydik. Oy verme süreci devam ederken aynı hastanede görev yapan M.D. isimli şahıs sendikamıza üye olmamasına rağmen delege seçimlerimize müdahale etmeye çalışmıştır. Aynı hastanede daha önce başhekimlik yaptığı için tanıdığım bir doktor arkadaşımıza, şahıs sendikamızda bize karşı aday olan arkadaşlarımızın listesini cebinden çıkardığı kağıtla göstererek doktor arkadaşımızı etki altına almaya çalışmıştır. Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı olarak kendisine sendikamız üyesi olmadığını ve dolayısıyla delege seçimlerimize neden müdahale ettiğini sordum. Bu sırada şahıs, şahsıma tekme atarak saldırdı ve ardından gözümü hedef alarak parmaklarıyla yüzüme saldırdı. Ben de kendisini ittim, sonrasında olay yerinde bulunan arkadaşlarımız araya girdi. Bütün bu yaşananlar hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı" şeklinde konuştu. 
Bazı haber sitelerinde olayın saptırıldığını iddia eden Karadoğan, "Bir sitede 'Sendika Yöneticisinden Sağlık Personeline Şiddet' başlıklı haber içeriğinde yazılanların tamamı yalandır. Yaşanan olayın ardından darp raporu aldım. Gerekli şikayetlerimizi ilgili yerlere gerçekleştirdik. Süreç bundan sonra hukuk içerisinde işleyecektir. Bizler Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini savunduğumuz gibi sendikamız içerisinde de üyelerimizin ve delegelerimizin haklarını demokratik bir şekilde savunmakla mükellefiz. Delege seçimlerimiz süresince hele ki sendikamız üyesi olmayan kişilerin sürece müdahale etmesi delege adaylarımıza ve oy kullanan üyelerimize saygısızlıktır" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA