İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKİNCİ DURUŞMA GÖRÜLECEK


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde, geçtiğimiz yıl su satan Suriyeli 5 yaşındaki Muhammet Derviş’i 43 yerinden bıçaklayan Alican K.(20) ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

SONER AYDIN

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın ikinci duruşması Pazartesi günü Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza’da görülecek. Davanın görülen ilk duruşmasında tutuklu yargılanan katil zanlısı Alican K. ile Kızkalesi’ne birlikte gittiği arkadaşları Murat A. ve Özgürcan T. Hazır bulunmuştu. Küçük çocuğun gözü yaşlı annesi ve çok sayıda yakının da katıldığı duruşmaya yaklaşık 15 avukat müdahil oldu. 5 Haziran’da ilk kez hakim karşısına çıkan ve canavarca hisle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan katil zanlısı Alican K., emniyette verdiği ifadesini yineledi. Sahilde su satan küçük çocuğun kendisine küfür ettiğini ve bunun üzerine sinirlenerek alkolün de etkisi ile 43 defa bıçakladığını öne süren Alican K. mahkemesinde ifadesinde, “3 arkadaşımızla birlikte Mersin’den Kızkalesi’ne tatile gittik. O gün otelde içki içtik. Akşam olunca bara gidip içmeye devam ettik. Sonra ben kötüleşince otele bıraktılar. Otelde uyku tutmadı sahile indim. Su satan çocuk yanıma geldi. Bana küfür etti. Ben de dövmek için duşa kabine götürdüm. Orada ilk önce bıçakla ağzına vurdum. Sonra bağırmaya başladı. Ağzını kapatarak bıçaklamaya başladım. Alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyordum. Sonra elimi ve ayaklarımı yıkayarak tekrar bara gittim. Sabah olunca da Mersin’e döndük” dedi. Katil zanlısı Alican K.’nin ifadesinin ardından Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için 30 Temmuz’a erteledi. 30 Temmuz’da görülecek dava öncesi avukatlar katil zanlısı Alican K.’nin canavarca hisle öldürmek suçundan cezalandırılması talep edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

4 yıl önce Erdemli ilçesinde turizm merkezi Kızkalesi'ne gelen ailenin en küçük çocuğu Muhammed Derviş, 18 Eylül 2017'de akşam evine dönmedi. Bunun üzerine annesi Ranya Derviş ve diğer yakınları çocuğun bulunması için çevrede arama yaptı. Ancak gece geç saatlere kadar sonuç alınamadı. Sabah Kızkalesi sahil kesimindeki duşakabinde küçük çocuğun cesedi bulundu. Yapılan otopside 43 yerinden bıçaklandığı belirlenen Muhammet Derviş'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu ekip, yaklaşık 200 işyerinin güvenlik kamerası görüntüleriyle Mobese kayıtlarını inceledi. Olayın yaşandığı gün saat 20.59'da, küçük Muhammed'in bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendiği belirlendi. Derviş'in, elindeki su şişeleri ile çevresine gülücükler dağıtarak dolaştığı görüldü. Çocuğun en son yanında görülen ve elini tutarak yürüdüğü belirlenen Alican Kart, katil zanlısı olarak gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Kart, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA