CİMNASTİKÇİLER MERSİN’DE GÜÇ DEPOLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİMNASTİKÇİLER MERSİN’DE GÜÇ DEPOLUYOR


 

Artistik Cimnastik Genç-Büyük, kadın ve erkek Milli Takımlarımız, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Mersin’de başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu 2018 faaliyet Programında yer alan ve 22 Temmuz 6 Ağustos 2018 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilen 'Artistik Cimnastik Genç ve Büyük Milli Takım Hazırlık Kampı' 19 erkek, 10 kadın sporcu, 1 kamp müdürü, 2 Teknik Kurul başkanı, 2 teknik danışman, 13 antrenör, 2 masör ve 2 Sağlık personeli ile Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Mersin’de başladı. Artistik Cimnastik Genç-Büyük, kadın ve erkek Milli Takımlar, 2-6 ve 8-12 Ağustos 2018 tarihlerinde İngiltere’de gerçekleştirilecek olan "Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası" hazırlıklarını Mersin Olimpik Cimnastik Salonu’nda günde çift idmanla sürdürüyor.

Çalışmaların çok iyi gittiğini belirten Artistik Cimnastik Milli Takımı Erkekler Teknik Kurul Başkanı Mehmet İnce, “Bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilme anlamında Mersin’de kampa girdik. Amacımız 2019 yılı içerisinde yapılacak olan Avrupa Oyunları’nda ilk 6 takım içerisinde yer alabilmek için büyük erkekler de mücadelemizi sergilemeye çalışacağız. Bunun haricinde özellikle erkeklerde büyük hedeflerimiz devam etmekte, genel tasnif ve aletlerde takım halinde finallere kalabilmeyi ve sonucunda madalyalara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Erkekler Milli takım kaptanı Ümit Şamiloğlu ise Mersin’de güzel bir kamp başlangıcı yaptıklarını belirterek şunları söyledi, “Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’ndan buyana bizlere hep uğurlu gelen bir kentimiz oldu. Hedefimiz öncelikle takım halinde finale kalmak. Bireysel olarak dört, beş sporcunun madalya şansı var. Mersin Olimpik Cimnastik Salonu bizim için gerekli ve tüm kapasitesiyle yeterli bir salon. Bu önemli Şampiyonaya da burada hazırlanmak bizim için büyük bir avantaj. Hedef yarışmalarımız arasında Avrupa Şampiyonası sene ortasındaki son hedef yarışmamız. Avrupa Şampiyonası Olimpiyat seçmeleri ve Dünya Şampiyonası bunun için bir basamak olacak. Bütün sporcular hem hevesli takım halinde genç kardeşlerimiz olsun büyük sporcular takım halinde güzel bir atmosferde tatlı bir rekabetle çalışıyoruz”  dedi. 

Artistik Cimnastik Milli Takımı Kadınlar Teknik Kurul Başkanı Mergül Güler Yılmaz da, şunları söyledi; “Hem gençlerde hem de büyükler olmak üzere Avrupa Şampiyonası’nda iki ayrı kategoride milli takımlarımız ülkemizi temsil edeceklerdir. Hedeflerimiz elbette ki çok yüksek, İnşallah ulaşırız. Genler ve büyüklerde takım olarak iyi bir yerde bitirmeyi amaçlıyoruz. Bunun dışında aletlerde final ve madalya hedefliyoruz. Takımımız sıralamada iyi bir yerde yer alır ve Dünya Şampiyonası’nda da ilk 24’e girmemiz gerçekleşecek. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor”.

Kadınlar Milli Takım Kaptanı Göksu Üçtaş Şanlı da, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Mersin’de olduklarını belirterek şunları söyledi, “Avrupa Şampiyonası hazırlıklarımı gayet iyi gidiyor. Her gün tek ve çift olmak üzere antrenmanlarımızı ara vermeden devam ediyor ve sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda takım olarak iyi bir sıralama elde etmek ve alet finallerinde madalya elde etmek istiyoruz. Dolayısı ile bu bizim için Dünya sıralaması içinde çok önemli” dedi.

Artistik Cimnastik Genç-Büyük, kadın ve erkek Milli Takımları Avrupa Şampiyonası Hazırlık Kampını kadınlar 29 Temmuz 2018 Pazar günü, erkekler ise 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü tamamlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA