BU DA MI GOL DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU DA MI GOL DEĞİL!


 

Mersin en bakir koylarında yapılması planlanan balık çiftliklerine yönelik bakanlığın aldığı ‘ÇED gerekli değildir’ kararına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı alındı.

SONER AYDIN

Mersin’in Silifke, Anamur ve Aydıncık koylarında yapılması planlanan balık çiftliklerine karşı başlatılan hukuksal mücadele önemli bir karar çıktı. 24 Haziran seçimlerinden sonra art arda onaylanan projelerle birlikte Silifke, Anamur ve Aydıncık koylarında 32 yeni çiftlik kurulması için kararı çıktı. Balık çiftliği tesisi kurulacak bölgelerde yapılması planlanan halkı bilgilendirme toplantılarına verilen tepkilerin üzerine çiftlik kuracak şirketler toplantı yapamadan ayrılmıştı. Yöre halkın ve çevre derneklerin verdiği hukuksal mücadelede de önemli bir zafer elde edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın balık çiftlikleri için verdiği “ÇED gerekli değildir” kararına karşı iptal davası açan çevrecilerin başvurusunu haklı bulan Mersin 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

“ÇOK BÜYÜK RANT VAR!”
Mahkemenin verdiği kararı gazetemize değerlendiren Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) yönetim kurulu üyesi avukat Semra Kabasakal, kararla birliket balık çiftlikleri için ÇED raporu düzenlenecek ve bakanlığa sunulacak. Bakanlık ise ÇED süreci başlatacak. ÇED raporlarında balık çiftliklerinin zararlarının detaylı bir şekilde anlatıldığını dile getiren avukat Kabasakal, “Halkın balık çiftliklerine karşı verdiği yoğun tepkinin üzerine böyle bir karar çıktı. Şuan Bakanlık da bu duruma müdahil olmak istemiyor. 24 Haziran seçimlerinden önce balık çiftliklerine karşı olduklarını söylüyorlardı ama seçimden sonra ÇED raporları peş peşe onaylandı. Demek ki burada çok büyük bir rant var. Ama biz balık çiftliklerine karşı hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz ve koylarımızın balık çiftliklerine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA