MUHASEBECİLERDEN YAPILANDIRMA UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHASEBECİLERDEN YAPILANDIRMA UYARISI!


 

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’den yurttaşlara, 7143 sayılı yasa gereği farklı borçların farklı tarihlerde başvuru ve ödeme takvimi uyarısı geldi.

Vatandaşların dikkatli olması ve özellikle taksit ödeme sürelerini kaçırmaması gerektiğini belirten Tokgöz, 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

VERGİ BORCUNDAN, TRAFİK CEZALARINA KADAR KAPSAM GENİŞ

Vadesi 31 Mart 2018 ve öncesi olan vergi borcundan, SGK prim borcuna, trafik cezası borcundan emlak vergisi borcuna kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan yasa sayesinde mükelleflerin, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurmaları halinde borçlarını yapılandırma imkanı bulabileceğini aktaran Tokgöz, “3l Temmuz 2018 tarihinde son başvuru süresi dolan borçlar; kesinleşmiş borçlar. Kesinleşmemiş borçlar veya dava safhasında bulunan borçların son başvuru suresi 31 Temmuz 2018’dir. Taksit ödemesi Eylül ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte yapılabilecektir.

SGK ÖDEMELERİ İÇİN DE SON BAŞVURU TARİHİ 31 TEMMUZ

Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarının da son başvuru tarihi 3l Temmuz 2018 iken ilk taksit ödemesi Ağustos ayından başlayacak ve ikişer aylık dönemler halinde azami, 6 eşit taksitte gerçekleşecektir.

31 Ağustos 2018 tarihinde son başvuru süresi dolan borçlar ise: Matrah ve vergi artırımlarının Eylül ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde azami 6 eşit taksite bölünebilecektir.

İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emita, makine, teçhizat ve demirbaşların sorumlu sıfatıyla ayrı bir beyanname ile beyan edilerek 31Ağustos 2018 tarihinde ödenmesi gerekmektedir.

Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan malların ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve 4’üncü ayda olmak üzere 3 eşit taksitle ödenebilecektir.

Kayıtlarda yer aldığı halde işletmelerde bulunmayan nakitler ve ortaklardan alacaklar ise beyanname verme süresi içinde ödenmesi gerekmektedir,

Burada saymadığımız halde 7143 sayılı yasa kapsamında olan borçları da içeren ayrıntılı tabloya odamızdan ulaşılabilir.

ÜYELERE AİDAT HATIRLATMASI

Bu yasayla oda üyelerimize de aidat borçlarını yapılandırma imkanı gelmiştir.

31 Mart 2018 tarihine kadar olan aidat borçları için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuran üyelerimiz yasa gereği 6 eşit taksitle ödeyebileceklerdir.

Vatandaşlarımızın ve üyelerimizin geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmeleri için iyi bir fırsat olan bu yasayı değerlendirmeleri, başvuru sürelerine ve ödeme takvimine dikkat etmelerini önemle hatırlatırız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA