HAMİLE KADIN BEYNİNDEKİ TÜMÖRDEN AMELİYATLA KURTULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAMİLE KADIN BEYNİNDEKİ TÜMÖRDEN AMELİYATLA KURTULDU


 

Vanlı kadın 6 aylık hamileyken bir gözünde tamamen, diğerinde yüzde 50 görme kaybı oluştu. Beyninde tümör olduğu belirlenen kadın mikrocerrahi tekniğiyle ameliyat edildi

Medical Park Tarsus Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Van’da yaşayan 34 yaşındaki ev hanımı Aysel Bozkurt, 2016 yılında 3’üncü çocuğuna hamileyken sol gözünde ileri derecede görme kaybı yaşadı. Bir firmada elektrikçi olarak çalışan 43 yaşındaki eşi Reşit Bozkurt’la birlikte Van’daki bir hastaneye giden Bozkurt hamile olduğu için MR çekilemedi. Doktorlar hamilelik nedeniyle böyle bir sıkıntı yaşanabileceğini söyledi. Aysel Bozkurt’un gözündeki görme kaybı, bir kız bebek dünyaya getirdiği doğumun ardından düzeldi. Ancak birkaç ay sonra yeniden sol gözünde görme sorunu başladı. Ardından 4’üncü kez hamile kaldı. Hamileliğin 6’ncı ayına gelindiğinde sol göz tamamen görmez hale geldi. Sağ gözünde de yüzde 50 kayıp oluştu.

 
ÖNCE ADANA’YA GİTTİLER
Aysel Bozkurt ve eşi Reşit Bozkurt, durumu öğrenen bir yakınlarının önerisi üzerine Adana’nın Ceyhan ilçesine gitti. Aysel Bozkurt, burada bir göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktora muayene oldu. Hamilelik nedeniyle MR çekmeyen doktor, “Beyninizde tümör olabilir” diyerek tanı ve tedavi için VM Medical Park Mersin Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rıdvan Açıkalın’ı önerdi. Op. Dr. Açıkalın, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile radyoloji uzmanlarına danışarak, hastanın göz MR’ını çektirdi. MR sonucunda Aysel Bozkurt’un beyninde 2 santimetre boyunda bir tümör olduğu ve göz damarlarına baskı yaptığı, bunun da görme kaybına yol açtığı belirlendi.

 AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ
Op. Dr. Açıkalın, sol gözün kurtulma ihtimalinin düşük olduğunu, hemen ameliyat yapılmazsa yüzde 50 görme kaybı olan sağ gözün tamamen kaybedilebileceğini söyledi. Bunun üzerine Aysel Bozkurt, gecikmeden ameliyat olmak istediğini söyledi. Op. Dr. Rıdvan Açıkalın, VM Medical Park Mersin Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlarının da destek verdiği ve anestezi ekibinin büyük bir titizlikle görev yaptığı bir operasyon gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren ve mikrocerrahi tekniğinin uygulandığı, göze herhangi bir müdahalenin olmadığı ameliyatla, Aysel Bozkurt’un beyninden 2 santimetre boyundaki tümör alındı. Pataloji incelemesinde, tümörün iyi huylu olduğu belirlendi.

ANNE VE BEBEĞİ İYİ
Anne karnındaki bebeğin herhangi bir zarar görmediği ameliyattan kısa süre sonra sağ gözdeki görme kaybı tamamen ortadan kalkarken, sol gözde beklendiği gibi bir düzelme olmadı. Ancak Aysel Bozkurt, sol gözünde gölgeler gördüğünü söyledi. Bozkurt taburcu edilirken, Op. Dr. Rıdvan Açıkalın hastanın durumu ve operasyon hakkında açıklama yaptı. Op. Dr. Açıkalın, göz uzmanı doktorların verdiği bilgiye göre sol gözde düşük de olsa kurtulma şansının bulunduğunu, ancak bununla ilgili zaman ve yüzde konusunda öngörüde bulunulamadığını ifade etti.

KRİTİK BİR AMELİYATTI
Çıkarılan tümörün iyi huylu olduğunu ancak gözlerdeki optik sinirlere baskı yaptığı için görmeyi bozduğunu belirten Op. Dr. Açıkalın şöyle konuştu: “Tümör, göz sinirlerinin, ana beyin damarlarının ve hipofiz bezinin olduğu bölgede bulunduğu için kritik bir ameliyat oldu. Ancak bunlara zarar vermeden operasyonu gerçekleştirdik. Hastamız ve bebeği iyi” dedi. Yeniden görmeye başlayan Aysel Bozkurt ise “Ailece mucizeyi yaşıyoruz. Göremediğim için dışarı çıkamıyordum. Tamamen kör olmaktan korkuyordum. Şimdi bir gözümde hiç sorun kalmadı. Diğerinde ise gölgeler görüyorum. Artık tek düşündüğüm şey bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA