“EŞİTSİZLİĞE SON VERİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EŞİTSİZLİĞE SON VERİN!”


 

Tarım ve ormancılık hizmetleri emekçileri, sağlık hizmetleri sınıfında çalışan kamu emekçileri arasında yaşanan fiili hizmet zammı eşitsizliğine tepki gösterdi.

Sağlık hizmetleri sınıfında çalışan kamu emekçileri arasında yaşanan zam eşitsizliğine tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Kilim, kamu emekçileri arasındaki eşitsizliğe son verilmesini gerektiğini söyledi.

“TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİ AYRIM YAPILMADAN FİİLİ HİZMET ZAMMINDAN FAYDALANMLI”

Tarım Orkam-Sen olarak, riskli hizmetler alanında çalışan tüm sağlık emekçilerinin yanında olduklarını kaydeden Kilim, “İşkolumuzda “Sağlık Hizmetleri Sınıfında" görevli olarak,  zoonoz hastalıkları ve laboratuvar gibi sağlık riski taşıyan görevlerde çalışan Veteriner Hekim, Veteriner Yardımcı Sağlık Personeli, Tekniker, Teknisyen ve Laborantlar 2008 yılına kadar riskli hizmetler kapsamında fiili hizmet zammı hakkından faydalanmaktaydı. Fakat bu hak, 17.04.2008 tarihinde 5510 sayılı SGK kanununun 40. Maddesinde yapılan değişiklikle kamuoyunun, meslek odalarının ve sendikamızın tüm itirazlarına rağmen gasp edilmiş;  salgın, bulaşıcı ve paraziter hastalıklarla mücadele hizmetleri riskli hizmet alanlarından çıkarılmıştı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Sağlık Hizmetleri Sınıfında yer alan Veteriner Hekimleri, çalışma sahalarında hayvanlardan insanlara bulaşan birçok zoonoz hastalıkla mücadele yürütmekte, her yıl onlarca Veteriner Hekim bu hastalıklardan birine yakalanarak ciddi sağlık problemi yaşamaktadır. Benzer şekilde, Laboratuvar ortamında kimyasal maddelere maruz kalan yardımcı personeller de onlarca kimyasal ve biyolojik riskle karşı karşıya kalmaktadır. Emeklerini toplumun daha sağlıklı gıdalar tüketmesi ve daha sağlıklı  bireyler yetiştirebilmesi için harcayan, aynı zamanda koruyucu bir tampon görevi bulunan Veteriner Hekim, Hayvan Sağlığı Teknikeri, Teknisyeni ve Laborantların da riskli hizmetler alanında çalıştıkları ortadadır. Ancak 2008 yılına kadar zaten verili olan bu personellerin fiili hizmet hakları TBMM’ye sevk edilen torba yasadaki değişikliğe dahil edilmemiştir. Eşitliğin tesis edilebilmesi ve iş barışının korunabilmesi için, sağlık hizmetleri sınıfında çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde yeniden ciddi bir çalışma yapılmalı ve fiili hizmet konusu daha kapsamlı değerlendirilmelidir. Bu hakkın sağlık emekçileri arasında ayrım yapılmadan verilmesi adaletli bir çalışma ortamı için elzem, aynı zamanda eşitlik ilkesi gereği Anayasal bir haktır.  Sendikamız Tarım Orkam-Sen, riskli hizmetler alanında çalışan tüm sağlık emekçilerinin yanındadır! Sendikamız, 5510 sayılı kanunda yapılacak değişiklikte “Sağlık Hizmetler Sınıfında” çalışan tüm sağlık emekçilerinin ayrım yapılmadan fiili hizmet zammından faydalanması ve yeniden hak kayıplarının yaşanmaması için gerekli tüm çağrıları yapmaya devam edecek, fiili, meşru ve hukuki mücadelesini sürdürecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA