TARSUSLU KADINLAR LAVANTA YETİŞTİRECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU KADINLAR LAVANTA YETİŞTİRECEK


 

Mersin’in Tarsus ilçesindeki kadınlar lavanta yetiştirmek için çalışmalara başladı. “Üreten Ardıçlı” sloganıyla yola çıkan Eğitime Sosyal Katkı Derneği (ESKADE) üyeleri, endemik bitki yetiştiriciliği için Isparta ile işbirliği yapacaklar.

Tarsus’a bağlı Ardıçlı (Kenzin) Mahallesi'nde lavanta yetiştiriciliği belgesi alıp ülke ve ev ekonomisine katkı sağlamak adına verimsiz arazilerini değerlendirmek için köy kadınlarına önderlik eden ESKADE'nin projesi kapsamında Endemik Bitki Yetiştiriciliği Kursu alanlarla birlikte dernek yetkilileri, Isparta’nın Kuyucak Köyü'nde inceleme yaptı. ESKADE Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran, köy kadınlarıyla yörede yaptığı incelemelerde bu alanda yetiştiricilik yapan çiftçilerle bilgi alışverişinde bulunduklarını, kendi bölgelerinde yapacağı çalışmalar için ön bilgileri elde ettiklerini söyledi. Demirkıran, Isparta’da elde ettikleri bilgi ve deneyim sonrası “Üreten Ardıçlı” sloganıyla Tarsus’un Ardıçlı Mahallesi’nde lavanta yetiştireceklerini söyledi. Demirkıran, “Bize bu konuda yardımcı olan Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can’a destek verdiği için teşekkür ederiz. 2018 Eylül ayı ilk haftasında lavanta fidesi dağıtılacak. Amacımız köylü kadınlarımızın bütçelerine katkı sağlamak" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA