“MALİYETİ NEDİR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MALİYETİ NEDİR?”


 

Hz. Danyal’in kabrinin önüne kurulan aslan heykelinin trafiği tehlikeye attığı eleştirileri üzerine kaldırılacağını söyleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlik, kamu kaynaklarının kötü kullanıldığını ifade ederek “Heykelin inşasına harcanan maliyet nedir?” sorusunu sordu.

CHP Tarsus İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada Tarsus Belediyesi Başkanı Şevket Can ile Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’a ağır eleştiriler yöneltildi. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlik imzası ile yayımlanan açıklamada ilçedeki birçok projenin yapboz haline getirilerek hem vatandaşların mağdur edildiği hem de kamu kaynaklarının kötü kullanıldığı bildirildi. Heykelin kaldırılması ile ilgili olarak Tarsus Beldiye başkanı Şevket Can’a sert sözlerle yüklenen İlik, “Burada basın aracılığı ile tepkiler azaltmak mı istenilmiştir? Heykelin inşasına harcanan maliyet nedir? Belediyecilik öngörü işi değil midir, bu şikâyetlerin olacağı önceden düşünülmedi mi?” sorularına cevap beklediklerini dile getirdi. 

“BELEDİYECİLİK ÖNGÖRÜ İŞİ DEĞİL MİDİR?”
Tarsus’un son 24 yıllık MHP iktidarlığı döneminde bir yapboz mantığı ile yönetildiğini ifade eden İlik, Hz. Danyal’in kabrinin bulunduğu kavşaktaki araç trafiğini tehlikeye attığı iddia edilen Aslan Heykeli’nin kısa bir süre sonra kaldırılacağını öne sürdü. “20 yıllık Kocamaz döneminde Belediyecilik, Tarsus'ta park bahçe, kaldırım sök tak yapmaktan öteye gitmemiş, 20+4 yılın devamında, bu çalışmalara bir tek taziye evi yapmak eklenmiştir” ifadelerine yer veren İlik sözlerinin devamında şu cümleleri kullandı: “20+4 yıllık bu süreçte halka hizmet ettiğini düşünen Belediye ne yazık ki toplumun refahı ve kültürü için bir şey yaptığını iddia etsede, kalıcı hiç bir şey yapamamıştır. Belediyenin kafasından hiç çıkarmadığı Yapboz mantığı son günlerde de devam etmektedir. Hz. Danyal Peygamber'in kabri önünde bulunan dönerli kavşağa önce Aslan Heykeli yapılmış, ardından yine inşasını yapanlar tarafından sökülmüştür. Sökülen heykelin Trafikte görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle söküldüğü Tarsus Basını tarafından kamuya servis edilmiştir. Soruyoruz burada basın aracılığı ile tepkiler azaltmak mı istenilmiştir? Heykelin inşasına harcanan maliyet nedir? Belediyecilik öngörü işi değil midir, bu şikâyetlerin olacağı önceden düşünülmedi mi?” sorusunu sordu.

“TİY’İ SİYASİ MALZEME OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?”
Türk Futbolunun en eski takımlarından biri olan 94 yıllık geçmişiyle TFF 2’inci Lig’de mücadele eden Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün de MHP’li belediye başkanları nedeniyle son günlerde farklı anılmaya başlandığını belirten İlik, “Tarsus İdman Yurdu'na para vermeniz karşılığında kendinize siyasi bir malzeme olarak mı görüyorsunuz? Takım otobüsü olarak kullanılan aracın belediye başkanları ile giydirilmesi hangi sportif ahlak sınırları içerisinde yer almaktadır? Başarıyı getiren futbolcular, taraftarlar neden hiçe atılmıştır. Hani Tarsus İdman Yurdu halkın takımıydı? Yoksa parayı veren düdüğü mü çalıyor?” sorusunu sordu.

“KOKU SORUNU AĞIR BİR TRAVMAYA DÖNÜŞMEKTE”
Tarsus’ta zaman zaman etkili olan kötü kokunun vatandaşı yıldırmaya devam ettiğini belirten İlik, konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti: “Kokular ayyuka çıktığı, halk şikâyetlerinin artığı zamanlarda yapılan ilaçlamalar bu işe çözüm olacak mı? Koku sorunu gün geçtikçe ağır bir travmaya dönüşmektedir. Sorunu çözmekle alakalı olarak belediye meclisinden karar alınacak mı? Kokuyu araştırmak üzere içerisinde çevre şehircilik müdürlüğü yetkililerinin de olduğu heyet neden oluşturulmamaktadır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA