ANAMUR COŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR COŞTU


 

12. Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Ayna Grubunun muhteşem konseri ile son buldu.

Mersin’in Anamur ilçesinde belediye tarafından düzenlenen, “12. Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivali” muhteşem bir kapanış konseri ile sona erdi. Etkinliğin kapanışında sahne alan Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, Anamurluları coşturdu. 

Belediye sosyal tesislerinde düzenlen festivalin 3’üncü gününde  Belediye Başkanı Mehmet Türe, stantları tek tek gezerek teşekkür belgesi takdim etti. 9 yılda gerçekleştirdiği projelerini sinevizyonda gösterimi ile anlatan Türe, ilerleyen zamanda da yapacağı projelerini de çizimleri ile anlattı.
Başkan Türe, Anamur Melleç Koyu’nun önce turizm  bölgesi ilan edildiğini ardından tam karşısına balık çiftliklerinin kurulacak olmasının ciddi bir çelişki olduğunu vurgulayarak Anamur sahillerinde kurulması planlanan kültür balığı çiftliklerine karşı olduklarını bir kez daha yineledi. 
Ardından etkinlikte Anamur Belediye Konservatuarı folklor ekibi, Ankara Fogmet  Spor Kulübü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Dansları grubunun gösterileri sahnelendi. 
Son olarak sahne alan Ayna Grubu, büyük beğeni topladı. Gruba Belediye Başkanı Mehmet Türe de “Aldırma Gönül Aldırma” parçası ile eşlik etti. ‘Ölünce sevemezsem seni’, ‘Merhaba’, ‘Akdeniz’, ‘Gitme Kal’, ‘Diyemedim’, ‘Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar’, parçaları ile meydanı coşturan Ayna Grubu’na, gençler hem telefonlarının ışıklarını yakarak hem de söyleyerek eşlik ettiler. 
Güleryüz, konserin bir  bölümünde, festival alanının sağında bulunan dev Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün dev posterini göstererek “Biz biriz, hiç kimse bizi bölemeyecek parçalayamayacak. Çünkü biz Anadoluluyuz” dedi. 
Güleryüz´ün bu mesajına meydandaki binler İzmir Marşının “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” nakaratını söyleyerek karşılık verdiler. Güleryüz de sahneden inerek Türk Bayrağını ve Atatürk posterinin yanına kadar gitti ve öptü. Şu günlerde gündemde olan bedelli askerliğe karşı olduğunu sahnede beyan eden Güleryüz,  “Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar.” Parçasını da kışladaki Mehmetçiğe armağan etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Azarbeycan Temsilcisi Melek Natiova´nın da katıldığı festivalin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Türe, sanatçılara plaket takdiminde bulundu. Kayseri’de PKK’lı teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan Mersinli er Kubilay Şimşek, Anamur´un il olması halinde plaka sayısını üzerinde taşıyan 82. Numaralı formayı Ayna Grubu solisti Erhan Güleryüz’e takdim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA