BÜYÜK AYIP! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜK AYIP!


 

Artvin’de geçirdiği trafik kazası sonucu talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden genç tıp teknisyeni Tuğba Yıldırım’ın Anamur’daki cenaze törenine İl Sağlık Müdürlüğü bürokratlarının katılmaması kamuoyunun tepkisini çekti.

Gizem EKİCİ

Artvin’in Hopa ilçesinde 18 Temmuz 2018 tarihinde görevli olduğu Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki nöbetinden çıktıktan sonra evine gittiği sırada trafik kazası geçiren, ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 112 Acil Tıp Teknisyeni Tuğba Yıldırım memleketi Anamur’da toprağa verildi. 5 yıl Mersin’de görev yapan, son iki yıldır da Artvin’de görevli olduğu öğrenilen 28 yaşındaki genç tıp teknisyenin ölümü 2 yıldır yaşadığı Hopa’yı yasa boğarken, genç kadının memleketi Mersin’de yalnız başına uğurlanması kamuoyunun tepkisine neden oldu. Hopa’da düzenlenen devlet töreniyle Mersin’e uğurlanan genç kadının Mersin’deki cenaze töreninde değim yerindeyse yalnız bırakıldı. Görevi sırasında sayısızca hayat kurtaran ve talihsiz bir şekilde genç yaşında hayatını kaybeden Yıldırım’ın ceneze törenine hiçbir bürokratın katılmaması eleştiri oklarının İl sağlık Müdürlüğü’ne çevirmesine neden oldu. 

ARTVİN GENÇ KADINI UNUTMADI
Genç Tıp teknisyeni için ilk olarak Hopa Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene polis memuru eşi Caner Yıldırım’ın yanı sıra, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, İlçe Emniyet Amiri Gökhan Erdal, sağlık çalışanları, polis memurları, mesai arkadaşları ile yakınları katıldı. Sağlık çalışanları ve polis memurlarının omzunda taşınan tabutunun hastane bahçesine getirilişi sırasında, Yıldırım’ın mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Törende, meslektaşları Tuğba Yıldırım’ın tabutunun üzerine görev sırasında giydiği yeleğini örttü. Kuran’ı Kerim okunan ve helallik alınan törende, Yıldırım’ın Sarp Sınır Kapısı'nda görevli eşi polis memuru Caner Yıldırım ve meslektaşları gözyaşı döktü.

“ARKADAŞIMIZI UĞURLAMANIN ACISINI YAŞIYORUZ”
Artvin İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, törende yaptığı konuşmada büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Akalın, “Tuğba arkadaşımızı uğurlamanın acısını yaşıyoruz. Başta eşi Caner kardeşim olmak üzere, 112 sağlık çalışanları, polis teşkilatı ve sağlık camiamızın başı sağ olsun. Kaderimizde bu da varmış.  Allah Tuğba kardeşimize rahmet eylesin mekânı cennet olsun” dedi. Törenin ardından Tuğba Yıldırım, 112 Ambulansları eşliğinde toprağa verileceği memleketi Mersin’e uğurlandı.

VEFASIZLIK SADECE MERSİNDE GÖRÜLDÜ 
Defnedilmek üzere karayolu ile Mersin’e getirilen Tuğba Yıldırım’ın Anamur’da düzenlenen cenaze törenine İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin katılmaması kamuoyunun tepkisini çekti. Görevi sırasında binlerce hayatı kurtaran ve talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden genç kadının cenazesine Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’ndan hiçbir katılım gerçekleşmezken, çelenk gönderiminin de olmadığı görüldü. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü bürokratları davranışıyla kamuoyunun tepkisini çekerken 5 yıl Mersinde görev yapan genç kadının cenazesi törenin ardından gözyaşları ile toprağa verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA