“TEPKİNİZİ GÖSTERİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEPKİNİZİ GÖSTERİN!”


 

Mersin’in Aydıncık ve Anamur ilçelerinde yapılması planlanan balık çiftlikleri için bugün ve yarın ÇED bilgilendirme toplantısı yapılacak. STK’lardan ise ‘Toplantılara katılın, tepkinizi gösterin’ çağrısı geldi.

SONER AYDIN

Mersinliler dikkatini Silifke Dana Adası etrafında yoğunlaşan balık çiftliklerine verirken, Anamur ve Aydıncık sahillerinde de onlarca balık çiftliği kurulması için girişimler başladı. Kent kamuoyunun bütün itirazlarına rağmen 32 yeni balık çiftliği için ÇED süreci bitme aşamasına geldi. Balık çiftlikleri başvurularını art arda onaylanan bakanlık halkı bilgilendirme toplantısını aynı gün yapacak.

TOPLANTILAR AYNI GÜN, AYNI SAATTE AYNI YERDE!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün Aydıncık ilçesi Soğuksu açıklarında yapılması planlanan ÇED toplantılarının tamamı ilçeye bağlı Yenikaş Mahallesi’nde bulunana Telefon Kıraathanesi’nde saat: 13.30’da yapılacak. Anamur ilçesi Anamur Burnu açıklarında yapılması planlanan ÇED toplantılarının tamamı da aynı gün aynı saatte yapılacak. Toplantılar yarın saat 13.30’da Demirören Mahallesi’nde bulunan Melleç Adanlı Restaurant’ta yapılacak.

BALLI: BALIK ÇİFTLİĞİ İSTEMİYORUZ

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, balık çiftliklerine karşı olduklarını ve yörede balık çiftliği istemediklerini söyledi. Bozyazı Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Anamur’da oluşturulan Çevre platformu gönüllüleri, Bozyazılı balıkçılar ve basın mensupları katıldı. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı toplantıda yaptığı konuşmada; “Akdeniz'in incisi Mersin'e son zamanlarda; suyunu, havasını, toprağını kirletecek halkın sağlığını ve ekonomisini bozacak kirli sanayi teknolojisi kurulum planları yapılmaktadır. Bu kirli teknolojilerin yanında Mersin sahillerine yapımı planlanan balık çiftlikleri Akdeniz'in eko sistemini ve halkın sağlığını bozacak turizme zarar verecektir. Anamur'da balık çiftliği kurmak isteyen bazı firmalara, çiftliklerin kurulumu için Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü’nden verilen ön izinlerin gereği olarak yarın çevresel etki değerlendirme toplantıları yapılacağı öğrenilmiştir. Birden çok balık çiftliği kurulumuna dair ön izinleri alıp çalışmaya başlayan firmalar bizleri rahatsız etmiştir. Bu çiftlikler ilk bakışta o bölgede yaşayan halka iş imkanı sağlayacak gibi görünse de doğal çevreyi kirletecek ekosistemi ve halkın sağlığını bozacak kirli sanayi teknolojisinden başka bir şeyler değildir. Bilinçli turist ya da yerli halk balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez. Denizimizi kirletecek, ekosistemi ve insan sağlığını bozacak yarınlara çocuklarımıza bırakacağımız doğal çevreyi kirletecek olan balık çiftliklerini sahillerimizde istemiyoruz. Denizimizi kirlettirmeyiz halkımızı zehirlettirmeyiz. Yetkili kurumlardan hukuka aykırı şekilde kabul edilmiş projelerinin iptalini talep ediyoruz. Halkına çevresine karşı sorumlu bir belediye ve belediye başkanı olarak kıyılarımıza tesis edilecek balık çiftliklerine karşıyım. Sahillerimize kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı meslek odaları yerel yönetimler sivil toplum örgütleri ve sorumlu olan herkesi kararlı ve demokratik bir mücadeleye davet ediyorum. Bu bölgede yaşayan herkesin kıyılarımıza yapılan bu kirli saldırıya karşı yaşam alanlarını koruma zorunluluğu vardır. Bu bölgede yaşayan herkesi balık çiftliklerine karşı yüksek sesle itiraz yapmaya çağırıyorum” ifadelerine yer verdi.

ANAMUR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN BALIK ÇİFTLİĞİNE TEPKİ

namur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler, Akdeniz’in doğa cenneti, kentin dört bir tarafını saran tarihi miraslarıyla, alternatif turizm yerleriyle ve 17 kilometrelik sahil şeridiyle turizm ve verimli topraklarıyla tarım kenti olan Anamur’da kültür balıkçılığı projelerinin hayata geçirilecek olmasına karşı tepki gösterdi. Cömertler, “Bakir koylarımızın işgal edilmesine,   turizm kenti olmaya aday bölgemizin doğal zenginliklerinin yok edilmesine seyirci kalmayacağız.’Turizm Bölgesi’ ilan edilen Melleç Bölgesi açıklarına kurulması öngörülen balık çiftliklerinin kesinlikle bölgemiz sahillerini ve denizi kirliliğine neden olacak ve yıllarda denizde ciddi sorunlar oluşturacak” dedi. Anamur Gazeteciler cemiyeti Başkanı Cömertler açıklamasında” Anamur halkı,  bölgemizin Turizm Kenti’ne yakışır yatırımlara açılmasını, doğal güzellikleri ve çevreyi yok edecek bu hatadan bir an önce dönülmesini istiyor” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA