CHP’Lİ SERDAR ERKAN’DAN TSG STADI AÇIKLAMASI: “ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ SERDAR ERKAN’DAN TSG STADI AÇIKLAMASI: “ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIN”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Serdar Erkan TSG Stadyumu ile ilgili devam eden yeniden düzenleme çalışmalarında akademisyenlerin eleştirilerinin dikkate alınmasını istedi. Erkan, ayrıca kurulacak tesislere de Mersinli sporcuların isminin verilmesi çağrısı yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Erkan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması’yla ilgili öneri ve görüşlerini yaptığı yazılı açıklama ile paylaştı. Ödül töreni sonrasında gerçekleştirilen kolokyumda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yarışma kapsamı içindeki mekânların mülkiyetinin Büyük Şehir belediyesine devredilmesi konusunda, kamuoyu ve akademik odalara yaptığı destek çağrısı önemli olduğunu söyleyen Erkan, yarışmanın kapsam ve amaç açısından içeriği konusunda akademisyenlerin haklı kaygıları taşıyan eleştirilerin de dikkate alınması çağrısı yaptı. 
“BÖLGENİN HÖŞGÖRÜ KÜLTÜRÜNE KATKISI İNKAR EDİLEMEZ”
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun olduğu bölgenin tarihi bir spor alanı olduğunu söyleyen Erkan, “Kent belleğinde önemli bir bölge olan bu alanlar kentimizde güreş, atletizim, boks, deniz sporları ve yarışmalarının yapıldığı, Çamlıbel Limanı’nda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda, yağlı direk vb denizcilik yarışmaları ile toplu 19 Mayıs gösterilerinin yapıldığı, kumsallarında deniz-plaj kültürünü yaşadığı kent halkının çeşitli nedenlerle bir araya gelerek birlikte değişik heyecan ve coşkuları yaşadığı alanlardır. Bu nedenle bu mekan ve alanların, o dönemde Mersinli gençlere, bir arada spor ve olimpizm ruhu ile yaşama kıvancı veren; denizciliği ve su sporları kültürünü sevdiren kentimizin mezarlarına bile yansıyan hoşgörü kültürüne katkısı inkar edilemez” ifadelerine yer verdi. 
“KURULACAK TESİSLERE MERSİNLİ SPORCULARIN İSMİ VERİLSİN”
Bölgede kurulacak tesislere spor tarihine ismini altın harflerle yazdıran Mersinli sporcuların adının verilmesi çağrısı yapan Erkan, “Mersinli Ahmet, Nurullah İvak ve Seyfi Alanya gibi adını burada sayamayacağım, çeşitli spor dallarında madalya getirmiş Mersinli sporcularının isimlerinin heykelleri ile anılarının yaşatılması projeye önemli değer katacaktır. Ayrıca, bir çok sporcunun yetişeceği, gençlerin ve halkın ücretsiz antrenörler eşliğinde, atletizm, güreş, boks, eskirim, okçuluk, yelkencilik vb olimpik deniz ve su sporlarının da yapılabileceği tesislerin bütünlük içinde olacağı mekanlar haline getirilmelidir” diye belirtti. 
MERSİNLİLER DE SÜRECE DAHİL OLMALI
Sözlerinin sonunda alanın düzenlenmesi çalışmalarının kentteki diğer kurumlarında katılımı ile devam etmesi gerektiğini söyleyen Erkan, şunları söyledi: “Mersinliler olarak, kentimizde iz bırakan bu insanlara vefa  borcumuzun ödenmesi ve bu mekanın tamamına tüm dünyaya örnek olacak tesis ve yeşil alan düzenlemeleri yapılırken önerim; bu mekanların yukarıda anlatmaya çalıştığım amaç ve anlamlara uygun olarak planlanarak, tüm Mersinlilerin katılabileceği bir tartışma başlatılarak, Mersinlilerin de dahil olacağı  katılımcı bir süreçte planlanması ve yapılması önemlidir.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA