“SAVAŞLAR BİTMEDEN DÜNYA BARIŞI VE ÖZGÜRLÜK SAĞLANAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAVAŞLAR BİTMEDEN DÜNYA BARIŞI VE ÖZGÜRLÜK SAĞLANAMAZ”


 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Kıbrıs Barış Harekâtının 44’üncü yıldönümünde yayımladığı yazılı mesajda “Barış ve özgürlük tüm dünyada egemen olmalı. Ancak savaşlar bitmeden dünya barışı ve özgürlük sağlanamaz” diye belirtti.

Mersin Baro’sundan yapılan açıklamada Başkan Bilgin Yeşilboğaz’ın Kıbrıs Barış Harekatının 44’üncü yıldönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yazılı mesaj yayımladığı bildirildi. Mesajında 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve zaferle sonuçlanan harekâtın, KKTC'de yaşayan Türklerin varlığını, bağımsızlığını ve özgürlüğünü tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir gün olduğunu söyleyen Yeşilboğaz, “44 yıl önce bugün, Kıbrıs Adası’nda Türklere yönelik yapılan soykırım girişiminin önlenmesiyle birlikte Kıbrıs Türk halkı özgürlüğüne, egemenliğine, hak ve hürriyetlerine kavuşup yeniden doğmuştur ve Ada’da güvenlik ortamı sağlanmış,  Bu harekât sadece Kıbrıs’a değil, faşist askeri cuntanın da yıkılmasına yol açarak Yunanistan’a da barış ve demokrasi getirmiştir. 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı,  dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in en büyük eseridir. "Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz" diyen Bülent Ecevit’in uygulamış olduğu etkin ve kararlı politikası, bu zaferin kazanılmasında önemli yer tutmaktadır” cümlelerini kullandı. 
“Kıbrıs Türkü’nün; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ ilkesi ışığında sürdürmüş olduğu onurlu ve olağanüstü mücadelesi, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferden sonra, tarihe altın harflerle yazılan bir başka başarı olarak yerini almıştır” diyen yeşilboğaz sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Bağımsızlık ve özgürlük her şeyin üstünde tutularak, bu uğurda çok ağır bedeller ödenerek Kıbrıs’ta bir vatan, bir devlet ve bir cumhuriyet kazanılmıştır. Barış ve özgürlük tüm dünyada egemen olmalı. Ancak savaşlar bitmeden dünya barışı ve özgürlük sağlanamaz. Yurtta barış; milli birlik ve beraberliğin, barışçıl siyasetin sürdürülmesi ile mümkündür. Cihanda barış ise, devletlerin aralarındaki anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeleri ile mümkündür. Bu vesileyle, Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın mimarı merhum devlet adamı Bülent Ecevit ile Kıbrıs’ın liderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA