"KALAN 4950 KİŞİ NEREDE?" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"KALAN 4950 KİŞİ NEREDE?"


 

Taşucu Deniz Kızı sayfası yöneticisi Musa Türkmen, balık çiftliği firmalarının 5 bin kişiyi işe alacaklarına dair yalan söylemler yaymaya çalıştığını öne sürdü. Boğsak’taki ÇED toplantısına 50 balık çiftliği destekçisinin katıldığını ifade eden Türkmen “Kalan 4950 kişi nerede?” sorusunu sordu.

SONER AYDIN

Mersin'de balık çiftliği kurmak isteyen firmaların halk arasında 5 bin kişiyi işe alacaklarına dair yalan söylentiler yaydığını öne süren Taşucu Deniz Kızı sayfası yöneticisi Musa Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ne balık çiftlikleri isteniyor, ne de o balık çiftliklerinden iş isteniyor” dedi. Balık çiftlikleri ile ilgili son olarak Taşucu Mahallesi Boğsak Mahallesinde gerçekleştirilen ÇED toplantısına çiftlik savunucusu ancak 50 kişinin katıldığını belirten Türkmen “4950 Kişi Nerede?” sorusunu sordu.

“NE ÇİFTLİKLERİ NE DE İŞİ İSTEMİYORLAR”
“Kurulumu planlanan balık çiftliği firmalarının yaklaşık 5000 kişiyi işe alacakları yönünde üretilen söylem, bir söylemden öte adeta bir yaygaradı” diyen Türkmen, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Manipülasyonlar sürdürülerek malum kişi/kesimlerce süreç içerisinde yayılmaktaydı. Ancak söz konusu balık çiftliklerinin kurulumu için 19 Temmuz günü saat 13.00'da Silifke'ye bağlı Boğsak Mahallesi'nde yapılacak olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına, "balık çiftliği istiyoruz" şeklinde taleplerini ileten bırakınız 5000 kişiyi 50 kişi anca katılım sağladı. Onlar da malum. Anlaşılan odur ki; bölge halkı tarafından Mersin içerisinde yaşam alanlarını yaşanmaz hale getirecek ne balık çiftlikleri isteniyor, ne de o balık çiftliklerinden iş isteniyor. Zira, söz konusu sürecin işleyişini sağlayacak ÇED toplantısı, bölge halkının balık çifliklerine karşı olduklarını belirten talepleri neticesinde yapılamadı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA