PAMUK ÇARŞI ESNAFIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAMUK ÇARŞI ESNAFIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ


 

Mersin Kasaplar Çarşısı, Balık Hali ve Matbaacılar Sokağı’nda işyeri olan esnaflarla bir araya gelen Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, bu bölgelerde talep edilen yenileme, düzenleme ve sağlıklaştırma yönündeki istekleri dinledi.

Akdeniz Belediye’sinden yapılan açıklamada, Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk’un Mersin Kasaplar Çarşısı ve Balık Hali esnafıyla bir araya geldiği bildirildi. Bir grup Kasaplar Çarşısı esnafının kendisini ziyaret ettiğini ve Gökçay İş Merkezi’nde (Çiçek Pasajı) başlayan yenileme çalışmasının bir benzerini talep ettiklerini belirten Pamuk, bu konuda Akdeniz Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde, tarihi çarşıda yenileme projesinin hayata geçirebilmesinin mümkün olduğunu ifade etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; yenileme projesine olumlu ve sıcak baktığını açıklayan Pamuk, Mersin’de, tarihi geçmişe sahip çarşıların önemine vurgu yaparak; “Büyükşehir Belediyesi ile geçen hafta bu konuyu görüştüm. Burasıyla ilgili küçük çapta da olsa bir çalışmaları olduğunu, ancak Büyükşehir ve Akdeniz belediyeleri olarak ortak ve kapsamlı bir yenileme ve düzenleme çalışması yapmak istediklerini ifade ettiler. Büyükşehir yetkilileriyle gelecek hafta yeniden bir araya gelip Kasaplar Çarşısı’nda yapabileceklerimizi tekrar değerlendireceğiz” dedi.

MATBAACILAR SOKAĞI’NDA DA DÖNÜŞÜM TALEBİ

Kasaplar Çarşısı’nın ardından, Çankaya Mahallesi Matbaacılar Sokağı’nda faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Pamuk, sorunları dinledi. Bölge esnafı, sokakta yenileme talep etti, sokağın rengârenk boyanarak, adına yakışır bir hale getirilmesini talep ederek, bu konuda Pamuk’tan destek istedi. Esnaflar, Matbaacılar Sokağı’nın girişine bir anıt ve mermer kaide üzerine oturtulmuş antika bir matbaa makinesi konulmasını da istediler. Esnafların taleplerini tek tek dinleyen Başkan Muhittin Pamuk da belediyenin imkânları ve yasal mevzuatlar ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını ve Matbaacılar Sokağı’nı adına yaraşır bir hale getirmek için teknik personel tarafından sokağa ilişkin bir yenileme ve sağlıklaştırma projesi hazırlanabileceğini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA