OHAL BİTTİ SAKAL GİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OHAL BİTTİ SAKAL GİTTİ!


 

OHAL’e tepki için sakal uzatma eylemi yapan CHP Eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı 2 yıl sonra uygulamanın kalkması ile sakallarını kestirdi. Traştan sonra “Rahatladım” açıklaması yapan Atıcı, iktidarın OHAL’i 3 yıllığına uzatmaya çalıştığını aktardı.

Mehmet Nabi Batuk

FETÖ / PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz 2016'da ilan edilen ve 3 ay aralıklarla 7 kez uzatılan Olağanüstü Hal, bu gece saat 01.00 itibariyle sona erdi. OHAL’in ilan edilmesi ile pasif direnişe geçerek sakal bırakma eylemi başlatan 24, 25, 26’ıncı dönem CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise OHAL ile birlikte sakallarına veda etti. CHP kurmayları ile TBMM’de buluşan Atıcı, burada basın açıklaması yaptıktan sonra meclis berberine giderek sakallarını kestirdi.  Traş olduktan sonra “Şimdi daha rahatlamış ve iyi hissediyorum. Tabiî ki sakalın bırakılma amacına uygun bir ülkeyi de özlüyorum” diyen Atıcı, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Sakallar gitti ama bu bir protestoydu ve OHAL kalkıncaya kadar ben sözümü tuttum. Hele ki Mersin gibi bir bölgede bu sakalları uzatmak beni çok yordu ama siyasette verilen sözlerin tutulması artık mumla aranır oldu” dedi.

“ÜÇ AY DEMİŞLER Dİ 24 AY SÜRDÜ”

OHAL’in başlangıcında dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sözlerini hatırlatan Atıcı, “Hükümet OHAL ile ilgili olmayan Anayasaya aykırı bu düzenlemeyi yapmış ve hukuku ayaklar altına almıştı. Dönemin adalet bakanı hepiniz hatırlıyorsunuz sadece en fazla 3 ay süre ile 1 tek KHK çıkararak biz bu işi toparlayacağız diye söylemişti. O günden bugüne 3 ay değil tam olarak 24 ay geçti. O günden bugüne 90 gün değil 799 gün geçti ve toplamda 3 ay olmak üzere toplamda 7 kez uzatıldı. Türkiye her gün OHAL’in kötülüklerini bir kez daha azımsamış oldu. TBMM tarihinin en uzun eylemini yaptım. Ancak keşke böyle bir konuda TBMM’de dekor olmasaydım da OHAL bu kadar uzun sürmeseydi” diye konuştu.

“KURUNUN YANINDA YAŞLARI DA YAKTILAR”

OHAL döneminde toplamda 36 adet KHK yayımlandığını ifade eden Atıcı, “Türkiye’de 71 binden fazla insan gözaltına alındı, 50 bin insan tutuklandı. 118 bin insan açığa alındı. 130 bin civarındaki kamu görevlileri ihraç edildi. 7 bin üzerinde subay görevlerinden alındı. 52 kişi intihar etti. 10 kişinin ne olduğu bilinmiyor. 36 bin kişi üzerinde adli işlem yapıldı. Bu insanların hepsi elbette masum değildir ama Cumhurbaşkanının da değimiyle kurunun yanında yaşında yandığını hepimiz biliyoruz.  Bu istatistikleri vermemin sebebi devletin içine ve en üst mevkilerine ne kadar teröristin sızdırıldığını da vatandaşında görmesini istiyoruz” dedi.

“AKP OHALİ 3 YIL UZATMAK İSTİYOR”

OHAL’in kalktığı için sevinemediklerini ifade eden Atıcı, “Gerçekten OHAL kaldırılıyor mu sorusunu soruyoruz. Adalet komisyonun da yapılan görüşmede OHAL’i 3 yıl kalıcı hale getirecek teklif üzerinde konuşulacak. OHAL’i o kadar çok suiistimal edildi ve hükümetin hoşuna gitti ki 3 ayla uğraşmayalım 3 yıllığına uzatalım da bu işten kurtulalım dediler. Bugün OHAL’i maalesef 3 yıllığına uzatmaya çalışacaklar. Valilere, sıkıyönetim komutanlarına büyük görevler verilecek. Vali istemediği bir insanı 15 gün süreyle şehirden atabilecek. Yani bir insanı 81 ilin valisi istemez ise bu insanın nereye gideceğini hepimiz oturalım görüşelim. Valilere toplantıları ve yürüyüşleri engelleme hakkı veriliyor ki bunlar anayasal haklardır. Bu barışçıl eylemleri bile valilerin engelleyebileceğini görüyoruz. Vahim olan ise kamu kurumları artık komisyon kurarak bir personeli ihraç edebilecek. Yani burada ya benimsin ya da kara toprağın mantığı uygulanacak. AKP kendine muhalif olan herkesi OHAL süresince yok etmeye çalıştı. Arta kalanları da eğer bu yasa yasalaşırsa yok etmeyi planlıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA