KURTARILAN MÜLTECİLER SİLİFKE’DE KONAKLAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURTARILAN MÜLTECİLER SİLİFKE’DE KONAKLAYACAK


 

KKTC ile Taşucu arasındaki uluslararası sularda batan mülteci gemisinden kurtarılan 102 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Silifke’de konaklayacak. Hayatını kaybeden 19 kişi ise Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, KKTC'nin Karpuz Yarımadası Yeni Erenköy sahili açıklarında, uluslararası sularda Suriyeli mültecileri taşıyan tekne battı. Türkiye ve KKTC''den ekiplerin müdahale ettiği tekneden 103 kişi sağ olarak kurtarılırken, 18 mültecinin cesedine ulaşıldı. Kurtarılan mültecilerden durumu ağır olan 1 kişi helikopter ile Kıbrıs'a götürülürken, diğer yaralı 102 kişi ise Silifke Seka Limanı'na getirildi. Ayrıca hayatını kaybeden 19 kişi de Sahil Güvenlik botlarıyla limana getirildi.

MÜLTECİLER GECEYİ SİLİFKE'DE GEÇİRECEK

Yaralı olanlara ilk müdahale limanda kurulan mini hastanede yapılırken 27 kişi ise Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer mülteciler ise bölgeye kurulan yemek çadırında yemek yediler. Ayrıca ıslanan ve üşüyen mültecilere battaniyeler dağıtıldı. Hayatını kaybeden 19 kişi ise limanda yapılan ilk otopsinin ardından cenaze nakil araçlarıyla Adana Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, sağ kurtarılan 102 kişi geceyi Taşucu Lisesi Yurdunda geçirecek. Ayrıca denizde arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA