“NAZIM İMAR PLANI YENİDEN REVİZE EDİLECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NAZIM İMAR PLANI YENİDEN REVİZE EDİLECEK”


 

Mersin’de yaklaşık 40 bin imza ile karşı çıkılan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nın yeniden revize edileceği açıklandı.

Mersin Barosu, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında fikir alışverişi yapıldı. Barodan yapılan açıklamaya göre; planlar revize edilerek yeniden askıya çıkarılacak. Mersin Mimarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya; Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Mimarlar Odası Başkanı Ömer Sakar ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası Mersin il temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

“PLAN KENTE ARTI DEĞER KAZANDIRMALI VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMALIDIR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın mağduriyetlere sebep olmaması için fikirlerin alındığı toplantıda konuşan Baro Başkanı Yeşilboğaz, “1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının yeniden revize edilip, yeni bir plan olarak askıya çıkarılmasını talep ettik. Plan, vatandaşların hak kayıpları yaşamayacağı şekilde uygulanmalı ve vatandaşların itirazları doğrultusunda revize edilip askıya alınmalı. Planla ilgili yeni düzenleme, yapılan itirazlar dikkate alınmadan yapılırsa, onlara yeniden dava açma hakkı doğar. Planın yeniden revize edilmiş haline, vatandaşların itiraz ve dava açma hakkı olmalıdır. Plan bütünleştirici olmalıdır. Böylece itirazlar daha da azalır, kent daha planlı olur” dedi. 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının kentin dokusuna zarar vermeden hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Öncelikle kentimizde ekonomiyi ve sanayiyi geliştirmek için teşvik edici yatırımlar belirlenmelidir. Konut alanları bu doğrultuda inşa edilmeli. Uygulanacak olan plan, sadece konut yapımına yönelik olmamalı, kentimize artı değer sağlamalıdır” dedi.

“ELEŞTİRİLERİMİZİN DİKKATE ALINMASINDAN MUTLUYUZ”

Mersin’de toplu taşıma hizmetlerine sahil bandında yoğunluk verilerek, kuzey Mersin’e yeterli oranda verilmemesi konusundaki eleştirilerinin dikkate alınmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Yeşilboğaz, “Doğu-batı şeridine sıkışmış olan Mersin’in, nefes alabilmesi için imar kuzeye doğru açılmıştır. Yaklaşık 5000 kişilik nüfusu barındıracak, yoğun bir yerleşim yeri olan Kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetinin yeterli olmaması büyük bir eksiklikti. İtirazlarımızı dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetini artıracağı yönündeki açıklamalarından mutluluk duyduk. Kentin yöneticileri ile bir araya gelerek uzlaşının sağlanması, kentin sağlıklı bir şekilde planlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. Fikirlerin beyan edildiği bu tür toplantıların daha sık yapılmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA