KABUS BİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KABUS BİTTİ!


 

Kendi 3 kızına tecavüz etmekten yargılanan 55 yaşındaki İ.Z.’ye 183 yıl 6 ay ceza verildi. Mahkemenin ardından emsal olacak kararı değerlendiren UCİM Başkanı Saadet Özkan “Mahkeme kâbus bitti çocuklar diyebileceğimiz bir karar aldı” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Tarsus’ta kendi öz kızlarına taciz ve tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 55 yaşındaki 7 çocuk babası İ.Z. hakkında Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davası sonuçladı. Gerçekleştiren 8’inci celsede emsal olacak kararını açıklayan mahkeme başkanı, sanık İ.Z’nin çocukları Z.Z. (17), Z.Z. (15) ve Z.Z.’ye (14) karşı “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Kişiyi cinsel amaçlı ve tehditle hürriyetinden yoksun bırakma” “Müstehcenlik” suçlarını ayrı ayrı işlediğine karar verdi. Sanığa 183 yıl 6 ay hapis ceza veren mahkeme başkanı ayrıca cezai indirime de gitmezken karar kamuoyunda sevinçle karşılandı. UCİM Başkanı Saadet Özkan davanın ardından yaptığı açıklamada “Mahkeme kâbus bitti çocuklar diyebileceğimiz bir karar aldı. İyilik her zaman var olacak. Çocuklarımız her zaman mutlu olacak. Biz bunun mücadelesini hep birlikte vermeye devam edeceğiz”

“KÂBUS BİTTİ ÇOCUKLAR DİYEBİLECEĞİMİZ BİR KARAR ÇIKTI”

Davanın ardından açıklama yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan kararı olumlu bulduklarını söyledi: Özkan, “Biz çocuklar adında çok mutluyuz. Çünkü mahkeme kâbus bitti çocuklar diyebileceğimiz bir karar aldı. Sanık 183 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyetine çok teşekkür ediyoruz ve darısı diğer illerin başına diyoruz. Tarsus’ta rekor diyebileceğimiz bir ceza verdiler. Bunca kötülüğün içinde iyi bir şeyler oluyor. Ama bu iyilikler bir değişimin eseridir. Artık iyilik, şefkat ve sevgi sarsın her yeri. Çocuklarımız artık huzur bulsunlar. Onların davadan sonra abisi ile görüştüm. Gözyaşlarını tutamıyordu ve bana yapılan bu iyiliği unutmayacağını söyledi. İyilik her zaman var olacak. Çocuklarımız her zaman mutlu olacak. Biz bunun mücadelesini hep birlikte vermeye devam edeceğiz.

“HUKUKİ MEVZUAT ÇOCUKLARI KORUMUYOR”

Davanın ardından Tarsus Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren UCİM Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan bir kez daha çocuk istismarı ile mücadelede hukuki düzenlemelerin yetersiz olduğu çağrısı yaptı. Çocuklarımızın korunması için koruyucu ve önleyici tedbirlerin kanunlarımızda değiştirilmesi, geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz” diyen Ceylan, “Mevzuatın mevcut haliyle çocuklarımızın korunamadığı, mevzuatın gerektiği ve beklendiği gibi toplumsal ihtiyaçlarımıza cevap veremediği açıkça görülmektedir. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve siyasilerimizin omuz omuza bir mücadeleye girişmemiz gerektiği görülmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA