OHAL KALKIYOR, SAKAL GİDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OHAL KALKIYOR, SAKAL GİDİYOR!


 

OHAL’e tepki olarak sakal bırakan eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 2 yıl sonra, OHAL’in kalkacağı 19 Temmuz’da sakalını kestirecek. Atıcı, “Yaptığım protestonun bir anlamı olduğunu, bir işe yaradığını düşünüyorum. Bir yük çektik ama anlamlı, onurlu bir duruş sergiledik. He

Meclis’te son yılların en uzun protesto eylemlerinden birine imza atan CHP eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Olağanüstü Hal’in (OHAL) kalktığı gün Meclis berberine giderek 2 yıldır tek teline dokunmadığı sakalını kestirecek. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre;  15 Temmuz askeri darbe girişiminden 5 gün sonra, 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL, bugüne kadar üçer aylık sürelerle 7 kez uzatıldı. 2 yılı geride bırakan OHAL, yeniden uzatılmayacağı için 18 Temmuz gecesi kendiliğinden kalkacak. OHAL’in kalkmasının ardından tepki olarak 2 yıldır sakalını uzatan CHP’li Atıcı da sakalını kesecek.

EN UZUN SÜRELİ PROTESTO EYLEMİ

OHAL kalktıktan bir gün sonra Ankara’da olacağını söyleyen Atıcı, “Söz verdiğim gibi, OHAL’in bittiği gün sakalımı kestireceğim” dedi. Atıcı, 3 ayı geçmeyeceği söylenirken 2 yılı bulan OHAL süreci ve yaptığı protesto eylemiyle ilgili şunları söyledi; “Yaptığım eylem milletvekilleri arasında bildiğim kadarıyla en uzun süreli siyasi protesto eylemi oldu. Barışçıl, kimseye zararı olmayan ve çok görünür bir eylemdi. Eylem, yüzümdeydi. Milletvekili olmam dolayısıyla medyadaki görünürlüğüm ile de eylemin amacına ulaştığını söyleyebilirim. Beni her gören OHAL’i hatırladı. OHAL’in bir yas olduğunu hatırladı. Gittiğim her ortamda, katıldığım her programda, çıktığım her yayında OHAL nedeniyle uzattığım sakalım konuşuldu, OHAL konuşuldu. İşte bugün de sizinle bir kez daha sakal vesilesiyle OHAL’i konuşmuş olduk.

OHAL SEÇİM MALZEMESİ OLDU

Sakalı konuşurken OHAL’i, OHAL’i konuşurken OHAL’in bize getirdiği zararları konuştuk. OHAL nedeniyle haksız, hukuksuz şekilde işinden atılan, yuvası dağılan, intihar eden insanları konuştuk. OHAL’in istismar edilmesini konuştuk. OHAL, evet hukuki bir normdur ama ilan nedenine uygun davranılmadı. OHAL’in ilanının gerekçesiyle ilgisi olmayan onlarca Kanun Hükmünde Kararname çıkarıldı. Bunlar bize hukukun nasıl ayaklar altına alındığını gösterdi. Yine OHAL nedeniyle yaşadığımız ekonomik zararları konuştuk. Tüm bunlar 2 yıl boyunca yaşandı. Ben de sakal eyleminin de katkısıyla sürekli olarak bunu dile getirdim. OHAL daha önce kaldırılmalıydı. Ancak o da seçim malzemesi oldu, muhalefet partilerinin kaldıracakları vaadi sonrası iktidar kaldıracağını açıklayabildi”.

ÇOK IZDIRAP ÇEKTİM

Atıcı bu süreçte çok ızdırap çektiğini de söyleyerek, “Yaptığım protestonun bir anlamı olduğunu, bir işe yaradığını düşünüyorum. Ama çok da ızdırap çektim. Yüzümün kanadığı oldu. Bakımı zaman aldı. Olsun! Bir yük çektik ama anlamlı, onurlu bir duruş sergiledik. Her şeyden önce sözümüzde durduk. OHAL kalkınca keseceğim dedim, söz verdiğim gibi OHAL’in kalktığı gün keseceğim.

İBRETİ ALEM OLSUN DİYE SAKLAYABİLİRİM

OHAL’in kalkacağı gün bazı işlerim nedeniyle Ankara’da olacağım. Meclis berberinde kestirmeyi düşünüyorum. Çocuklarım çok istedi, ‘Baba bize bırakır mısın’ dediler. Kesilen sakalı ne yapacağımı henüz bilmiyorum ama sanırım hepsini çöpe atmaya kıyamam, bir tutamını hatıra olsun diye, ibreti alem olsun diye saklayabilirim” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA