OTOGAR-OTOBAN BAĞLANTI YOLUNDA SONA DOĞRU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOGAR-OTOBAN BAĞLANTI YOLUNDA SONA DOĞRU


 

Kent giriş-çıkış trafiğini rahatlatması beklenen Otogar-Otoban Bağlantı Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projede asfaltlama çalışmaları başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamayla göre ekipler, kent trafiğine yönelik iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin kent trafiğini rahatlatmak amacı ile Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ile Mersin-Adana arası otoyol bağlantısını sağlayacak olan yolun yapımını hızla sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 520 metre uzunluğundaki MEŞOT ile O – 51 otoyolu arasında bağlantıyı sağlayacak olan yolda sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Yüzde 98’i tamamlanan yolun trafiğe açılmasının ardından MEŞOT’tan giriş çıkış yapan şehirlerarası otobüsler ve diğer araçlar kent trafiğini aksatmadan transit geçiş yapabilecek.

OTOGAR OTOBAN ARASINDA EN KISA BAĞLANTI

Bağlantı yolu kapsamında 18 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde iki gözlü menfez yapılırken 7 metreden 2 metreye kadar değişen boylarda 362 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı devam ediyor. Yolun yapım çalışmalarında 23 bin metreküp altyapı dolgusu ve üst yapı çalışma malzemesi kullanılacak. Mersin Şehir Hastanesi ve MEŞOT’a en yakın otoyol bağlantısı özelliği taşıyan yolun tamamlanmasının ardından sağlık araçları ve şehirlerarası otobüsler kent trafiğini aksatmadan kente giriş ve çıkış yapabilecekler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA