PLASTİK ATIKLAR İÇİN MECLİSE ÖNERGE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLASTİK ATIKLAR İÇİN MECLİSE ÖNERGE


 

Mersin Kent Konseyi plastik kullanımı ile ilgili meclise önerge verdi. Plastik atıkların özellikle denizlerdeki canlı türlerine büyük zarar verdiği belirtilen önergede atıkların sulara karışmasının önünün alınamadığına dikkat çekildi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarına ait 18 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. 

KENT KONSEYİ’NDEN PLASTİK ATIKLAR İÇİN MECLİSE ÖNERGE

Mersin Kent Konseyi plastik kullanımı ile ilgili meclise önerge verdi. Plastik atıkların özellikle denizlerdeki canlı türlerine büyük zarar verdiği belirtilen önergede şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde en önemli sorunlardan biri olan çevre kirliliği dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Hızlı kentleşme ve beraberinde getirdiği sanayileşme başta hava ve toprak olmak üzere birçok kirliliğe neden olmaktadır. Dünya üzerindeki yaşamın yüzde 80’ine ev sahipliği yapan okyanus ve denizlerimizde 150 milyon ton plastik çöpün yüzdüğü biliniyor. Deniz memelilerinin, kaplumbağaların boğazlarına düğümlenmiş plastikleri hemen her gün görmekteyiz. Atıkların sulara karışmasının önünü hala alabilmiş değiliz. Tarımda verimliliği arttırmak adına topraklarımızı kimyasallarla kirletiyoruz, doğal alanlarımızı tahrip ediyoruz. 17 binden fazla canlı türünü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Mersin Kent Konseyi öncülüğünde TMMOB Çevre Mühendisleri odasının görüşleri doğrultusunda yerel, bölgesel ekolojik ve ekonomik unsurlar göz önünde bulundurularak plastik kullanımının sınırlandırılması ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü sağlanarak çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda tüm ilimizde farkındalık yaratacak yeni projeler geliştirmeli.”  

ÖĞRENCİ BURSU BİN TL OLDU

ÖSYM’ce yapılan 2018 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerleşik Devlet Üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini tam burslu (Şehit ve Gazi ailelerinin çocuklarının bursluluk oranına bakılmaksızın) kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilerin ödüllendirilerek ilk yıl için karşılıksız bin TL öğrenim yardımında bulunulmasına, ödemelerin Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılması ile ilgili teklif Plan Bütçe Eğitim Kültür Gençlik ve Spor komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Ayrıca mecliste, Mut İlçesi, Göksu Mahallesi’nde yer alan Göksu İlköğretim Okulu binasında oluşan çatlakların, öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atacağı, bu nedenle okul binasının acilen tahliye edilmesi belirtildiğinden eski belediye hizmet binasının, ‘Göksu İlköğretim Okulu’ olarak kullanılmak üzere 2 yıl süreli olarak tahsis edilmesi ile ilgili teklif direk oylanarak kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN FESTİVAL GİDERLERİNE DESTEK

Aydıncık Belediyesi tarafından 24-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Aydıncık VI. Uluslararası Kültür Turizm ve Tarım Festival giderleri için, Aydıncık Belediyesine 100 bin TL maddi destek verilmesine karar verildi. Öte yandan Yenişehir Cemevi’ne 850 bin TL maddi yardım yapılması da meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA