“HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”


 

Mersin’de 4’üncü kez düzenlenen onur yürüyüşü valiliğin yasağına rağmen temsili olarak gerçekleştirilirken, Mersin Onur Haftası Komitesi Üyesi Pınar Akıncı, “Tüm yasakları reddederek buradayız ve diyeceğimiz o ki; buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Mersin Onur Yürüyüşü Barış Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mersin Valiliği’nin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kortej yürüyüşü gerçekleştirilemezken; Mersin Onur Haftası Komitesi Barış Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Trans bayrağı üzerinde yapılan podyum yürüyüşü ile başlayan organizasyon basın açıklaması ile sürdü. Açıklamanın ardından aktivistler, üç ayrı sokaktan temsili olarak Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. “Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa”, “Dönmeyiz, dönmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” ve “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşün yapıldığı iki ayrı sokakta eş zamanlı olarak basın açıklaması yeniden okundu.

“HER YERDE NEFRETE MARUZ KALIYORUZ”

Mersin Onur Haftası Komitesi adına basın açıklamasını okuyan Pınar Akıncı, düzenlemek istedikleri onur yürüyüşüne izin vermeyen valilik bürokratlarını eleştirdi.  “Bu güzelliğin karşısında gözü kamaşan ve akıl tutulması yaşayanlar yürüyüşümüzü türlü bahanelerle yasaklamış ama asıl nedenini ise gizleyememişlerdi” diyen Akıncı, “Biliyoruz ki homofobi, transfobi, bifobi bu iktidarın kodlarına işlemiş ve eline geçen her fırsatta da bunu göstermekteler. Bugün ‘buradan bir eşcinsel geçti’, ‘buradan bir biseksüel, transseksüel, artı geçti’ demek için buradayız. Bugün buradayız çünkü yaşam alanlarımız daraltılıyor. Bizler okulda, iş yerinde, sokakta, özel ve kamusal alanda nefrete maruz kalıyoruz. Bugün buradayız çünkü anayasal olarak tanınmıyoruz. Bugün buradayız çünkü kendimizi ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“BURADAYIZ VE HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”

Ankara ve Adana’da yasaklanan, İstanbul’da polis müdahalesine ve gözaltı işlemlerine rağmen gerçekleştirilen Onur yürüyüşüne vugu yapan Akıncı, “Mersin’deyiz ve diyoruz ki tüm yasaklarınızı reddediyoruz. Her birimiz dünyanın her yerinde binlerce insanın özgürce katıldığı ama burada yasaklanan Onur Yürüyüşü’ne onurlu bir yürüyüş gerçekleştirmek için tüm yasakları reddederek buradayız ve diyeceğimiz o ki; buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA