“TARİHİ BİZ YAZIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARİHİ BİZ YAZIYORUZ!”


 

KHK ile görevine son verilen akademisyen Esra Ergüzeloğlu, KHK ve işten atmalara karşı, “Tarihi onlar değil biz yazıyoruz” diye seslendi.

SONER AYDIN

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi. KHK ile görevden alınan 199 akademisyen arasında Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Esra Ergüzeloğlu Kilim de yer aldı. “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerle dayanışmak amacıyla “ikinci imzacılar” arasında yer aldığı için sözleşmesi yenilenmeyen Esra Ergüzeloğlu Kilim, uzun hukuksal mücadele sonucu işine döndü. Mahkeme kararı ile görevine dönen Ergüzeloğlu bu defa KHK ile görevinden alındı. KHK ile yaşadığı ihracı değerlendiren Ergüzeloğlu, “Kendi emeğinin gücünden başka bir güce tapmayanlara güvenin” diye konuştu.

“TARİHİ ONLAR DEĞİL, BİZ YAZIYORUZ VE YAZACAĞIZ”
“Tehditler, baskılar, uyguladığınız şiddet sözümüzü büyütüyor” diyen Ergüzeloğlu, “AKP-MHP ve cemaatler koalisyonunun 16 yıllık iktidarına dönüp bir bakalım. Mersin Üniversitesine dönüp bakalım. Hangi değerleri temsil ediyorlar? Halka, emekçilere, üretenler, öğrencilere korku, şiddet ve yoksulluğu reva görüyorlar. Kendileri nasıl yaşıyorlar? Tarihi onlar değil biz yazıyoruz. Çok yakın bir gelecekte izlediğimiz yolun, durduğumuz yerin izini süreceklere bir sürü belge bırakıyoruz. Şimdinin çıkar ilişkileri ile yozlaşmış muktedirleri ve onların nasıl çalıştığını öğrendik hep birlikte. Evlatlarımıza ne vaat ediyorlar. Adaletin, bilimin, eğitimin, sağlık hizmetlerinin ortak mirasını, kurumların, ilkelerini yok ederek belleklerimizi sıfırlayamazlar. Koca bir halkı küresel sermayenin kaprislerine teslim ettiler. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu zehirlediler. Evlerimizde televizyon karşısında oturup onların görkemi ama sahte yaşamlarına öykünmemizi umut ediyorlar. Ret ediyoruz hepsini. Kafası karışık olanlara gündelik yaşamını sürdürme kaygısı ile haksızlıklara göz yumabilenlere sesleniyorum: Kendi emeğinin gücünden başka bir güce tapmayanlara güvenin. Gerçekler bir gün gibi su yüzüne çıktığında, utancınız saklayamayacak kadar büyük olmasın. Evlatlarınızın yüzüne gururla bakın. Evlatlarınıza ait olanı harcamayın. Bilimi, adaleti gelecek günleri tüketmeyin. Tehditler, baskılar, uyguladığınız şiddet sözümüzü büyütüyor. Atılan çamur bize yapışmıyor. Kirli ilişkileri, iftirayı, yalanı ve dolanı tercih ederek tarihin ancak minik bir anında güçlü görünürsünüz. Dayanışmanın, dik durmanın, eleştirel düşüncenin, bilimsel üretimin gücü bizdedir. Tarihi onlar değil, biz yazıyoruz ve yazacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA