SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’DE!


 

Akdeniz ilçesinde aydınlatma sisteminin bir yıldır onarılmayı beklediği ortaya çıktı. Sorumlu Büyükşehir Belediyesi’nin arızayı gidermek yerine, yetkiyi Toroslar EDAŞ’a devretmeye çalıştığı bildirildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de altyapı eksikliği nedeniyle yaz kış yaşanan elektrik kesintileri halkı canından bezdirirken ilgili ve yetkili kurum/kuruluşların yetki savaşı yaşadığı ortaya çıktı. Gazetemizde 3 Temmuz 2018 tarihinde yer alan, “Korkutan Karanlık" başlıklı haberimize Toroslar EDAŞ’tan yanıt geldi. Açıklamaya göre; Merkez Akdeniz İlçesi’nde yer alan Akdeniz Kaymakamlığı, İŞKUR, İl Jandarma Komutanlığı, bankalar, Tren Garı’nın yanı sıra eğitim kurumlarının yer aldığı Camişerif Mahallesi’nin bir bölümündeki aydınlatma sistemi bir yıldır çalışmıyor. Bölgenin geceleri karanlık ve ıssızlaşması hırsızlık ve taciz olaylarına davetiye çıkartırken, aydınlatma sorununun çözümü için sorumluluğun ait olduğu Büyükşehir Belediyesi’nin yetkiyi Toroslar EDAŞ’a devretmeye çalıştığı bildirildi.

Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklamada bölgedeki aydınlatma direklerinin tüm bakım ve onarım sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu belirtildi. Ayrıca söz konusu aydınlatma şebekelerinin kendilerine devri için Büyükşehir Belediyesi’nin başvuruda bulunulduğu ve işlemlerin protokol aşamasında olduğunu belirten Toroslar EDAŞ, işlemlerin henüz tamamlanamadığı belirterek “Aydınlatma tesisinin şirketimize devri sonrasında, söz konusu adreslerde yer alan bu tesislerin genel aydınlatma yönetmeliği standartlarında yeniden tesisi için çalışmalar başlatılacaktır.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA