HERKES MUTLU OLMAYABİLİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HERKES MUTLU OLMAYABİLİR!


 

Büyükşehir Belediyesi, 15 bin itirazın geldiği 1/5 binlik planlarla ilgili oda ve STK’larla bir araya geldi. Toplantıda, kişisel beklentilerin öne çıktığı bölgelerde herkesin mutlu olamayacağı dile getirildi.

SONER AYDIN

Mersin’in merkez 4 ilçesi hazırlanan ve 7 Ocak’ta onaylanan 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları gelen 15 bin itiraz nedeniyle henüz hayata geçirilemedi. Planlara gelen itirazların büyük bir kısmı incelendi ancak kent dinamiklerinin plandan uzak kalması eleştirileri sonunda karşılık buldu. İlk olarak muhtarla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ve komisyon üyeleri sonrasında kentteki sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerle bir araya geldi. Toplantıda, özel mülkiyetlerin olduğu yerlerde ortaya çıkan kişisel beklentilerin tamamının karşılanamayacağı ifade edildi.

“BÜYÜKŞEHİR, ODALARDAN DESTEK BEKLİYOR!”
Toplantının ardından elde edilen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda odalar planlarla ilgili eleştirilerini ve görüşlerini illetti. Büyükşehir Belediyesi ise, itirazların yüzde 40’ının özel yerleşim alanlarına ait olduğunu ve bunlarla ilgili komisyonların çalışma yaptığını, hatalı planların düzenlenmesi gerektiğini belirterek odalardan destek istedi. Planla ilgili toplantıların süreceği öğrenilirken, Büyükşehir’in hedefinin minimum hata ile bir plan yapmak olduğu ifade edildi. Öte yandan, kişisel beklentilerin öne çıktığı özel mülkiyetler de ise herkesin mutlu olmayabileceği dile getirildi. 

“ODALAR ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRACAK”
Büyükşehir Belediyesi’nin toplantısına katılan odalar da kendi çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Odalar, yarın İl Koordinasyon Kurulu olarak bir araya gelecek. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi’nden de bir uzmanın katılacağı öğrenildi. Odalar burada yapacakları değerlendirme ile Büyükşehir’e plandaki eksik ve hatalı noktaları iletecek.

“İTİRAZLARI DEĞERLENDİRMEMİZ 3 AYIMIZI ALDI”
1/5 binlik planın Büyükşehir Belediye meclisinde bütün siyasi partilerin meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandığının ancak sonrasında itirazların başladığının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “ Bu itirazların içinde öyle itirazlar var ki arsası belli değil, parseli belli değil. Ama o ortam içerisinde insanlar gaza gelmiş. Bir matbu itiraz dilekçesi doldurup vermişler. 15 bin 600 civarında itiraz oluyor. Bu itirazlar özel proje alanlarında, kıyı kenar çizgisi, dere yatakları, yüksek gerilim hatlarının altındaki imarlar ile ilgili alanlarda yoğunlaşıyor. Bu kadar itiraz arkadaşlarımızın 3 ayını aldı. 3 aydır bu itirazları tek tek değerlendirdiler. Komisyondaki arkadaşlar, meclis üyesi arkadaşlarımız gördüler ki çoğu itirazlar birbirine benziyor. Bunları toplu değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA