GENÇLİK KAMPI YENİ DÖNEM ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇLİK KAMPI YENİ DÖNEM ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır düzenli olarak sürdürülen ve gençlerin yaz aylarını eğitici ve eğlenceli şekilde değerlendirmelerini sağlayan Gençlik Kampı yeni dönemde öğrencileri ağırlamaya başladı.

Gençlerin yoğun ve yorucu okul döneminin ardından doğa ile iç içe ve teknolojiden uzak bir şekilde kamp yapmalarına olanak sağlayan Tarsus Gençlik Kampı bu yıl ilk dönem misafirlerini ağırladı. Doğanın ve yeşilliğin içerisinde konuşlandırılan Tarsus Gençlik Kampı, öğrencilerin macera ruhunu ortaya çıkarıyor, yeni arkadaşlıklar edinme ve bir arada yaşama duygusunu pekiştiriyor. Yeşilliklerin arasında sabah sporu ile güne başlayan çocuklar bir arada kahvaltı yaptıktan sonra kendilerine liderlik eden öğretmenleri eşliğinde oyunlar oynuyor, yarışmalar düzenliyor ve yapıla gezilerle Mersin’in tarihi yerlerini keşfediyor.

Son gün yakılan kamp ateşi ile birbirlerine veda ediyorlar
Tarsus Gençlik Kampı çocuklara hem yeni tecrübeler kazandırırken hem de geride güzel ve unutamayacakları anılar biriktirmelerini sağlıyor. Kampta geçirilen 6 günün sonunda çocuklar kamp ateşi etrafında buluşuyor.  Şarkılar, tiyatro ve eğlenceli oyunlar eşliğinde kampa veda ediyorlar.
Her yıl gerçekleştirilen yaz kampı ilk döneminde 58 öğrenciyi ağırladı. Toplamda 9 dönem gerçekleşecek olan kamp, bittiğinde 458 öğrenciyi ağırlamış olacak.

“YAZAR OLDUĞUMDA KAMPTA GEÇİRDİĞİM 5 GÜNÜ KİTABIMA YAZACAĞIM”
Kampa geldiği ilk gün yaşadığı heyecandan bahseden ve kampta güzel günler geçirdiğini ifade eden 7 yaşındaki Çisil Irmak Yaman, “Kampta ilk olarak odamızı düzenli tutmayı öğrendik. Oda temizliği ve düzeni konusunda oda arkadaşlarımızla birinci olduk. Denize gittik. Oda arkadaşlarımı ve bütün arkadaşlarımı çok seviyorum. Farklı oyunlar oynadık. Mesela bocce oynamayı öğrendim. Survivor oyunu oynadık ve ben kazandım. Burada öğrendiğim doğayı ve çevre sevgisini hayatım boyunca asla unutmam. Yazar, mimar ve ressam olmak istiyorum ve yazar olduğumda gençlik kampında geçirdiğim bu 5 günü kitabıma yazacağım” dedi.

“HAYATA VE İNSANLARA FARKLI AÇILARDAN BAKMAYI BU KAMPTA ÖĞRENDİK”
13 yaşındaki Yaren Kılınç, “Kampta spor faaliyetleri gerçekleştirdik. Yeni arkadaşlıklar kurduk. Farklı düşünceler ve farklı kültürlerle tanıştık. Mesela İstanbul’dan, Ankara’dan, İskenderun’dan gelen arkadaşlarımız oldu. Onların da kültürlerini öğrenmiş olduk. Hayata ve insanlara farklı açılardan bakmayı öğrendik. Birde bu kampta hayvanları da beslemeyi öğrendik. Yemeklerimizin fazlasını onlarla paylaştık. İsraf etmemeyi öğrendik. Bence çok güzel ve zevkli bir kamptı ve arkadaşlarımızla yeniden gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

VELİLERİN GÖNLÜ RAHAT 
Yoğun okul temposundan sonra çocuklarının doğa ile iç içe dingin vakit geçirebilmesi, yeni arkadaşlar edinmesi, aileden uzakta kendi kendine vakit geçirebilmesi ve özgüven kazanabilmesi için Büyükşehir’in gençlik kampını tercih eden aileler kamptan oldukça memnun. 6 günlük kamp serüveni sonrası çocuklarını yalnız bırakmayan aileler kamp ateşi etrafında birleşti. Çocuklarının son gün gerçekleştirdiği tiyatro oyunu ve şiir dinletisini izleyen aileler duygu dolu anlar yaşadı.

“ÇOCUĞUM TEK BAŞINA NELER YAPABİLECEĞİNİ ÖĞRENDİ”
Kampın son günü oğlunun tiyatro oyununu izleyen ve duygularını ifade eden Mustafa Efe Behşet’in babası Ahmet Behşet, “Çocuğum bir hafta içerisinde ailesinden uzakta yalnız nasıl yaşayacağını öğrenmiş oldu. Kamp ruhunu, disiplin ruhunu, arkadaşlık ruhu ve bir birey olarak kendi başına nasıl hareket edeceğini öğrendi. Bu açılardan çok faydalı bir kamp oldu. Bu gençlik kampı oldukça güzel bir faaliyet” ifadelerini kullandı. 
Defne Güler’in annesi Selda Güler, “Çocuğum yıl boyunca okulda izcilik faaliyetlerine katılmıştı ve çok mutlu olduğunu gördüm. O yüzden bu kampa göndermeye karar verdim. Biz çocuğumla daha önce hiç ayrılmamıştık. Uzakta neler yapabileceğini görmek istedim. Çokta güzel oldu. Bir hafta boyunca çocuğumla konuştuğumda inanılmaz mutluydu. Her gün mutlulukla ve heyecanla etkinliklerinin nasıl geçtiğini anlattı. Her günü dolu dolu geçirdi. Dolayısıyla bizde çok mutlu olduk” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA