TÜM GÖZLER HAKİM’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM GÖZLER HAKİM’DE!


 

Tarsus’ta öz kızlarını istismar ettiği iddiasıyla yargılanan sanık İ.Z.’nin davasında son aşamaya gelindi. Savcı mütalaasında sanığın ağırlaştırmış bir şekilde cezalandırılmasını talep ederken, mahkeme başkanı kararı açıklamak üzere duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu bulunan İ.Z.’nin yargılanmasına Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ıncı duruşma ile devam edildi. Davaya Sanık İ.Z. Jandarma ekipleri tarafından getirilirken; mağdur çocuklar ve aile bireyleri katılmadı. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mersin Barosu ve UCİM avukatları da hazır bulundu. Duruşma sırasında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Sanık İ.Z. çocuklarının kendisine iftira attığını öne sürerek beraatını istedi. Mahkeme başkanı dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlandığını belirterek savcının mütalaasını dinledi. Duruşma savcısı şahıs İ.Z.’nin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, Kişiyi cinsel amaçlı ve tehditle hürriyetinden yoksun bırakma, Müstehcenlik” suçlamalarını yönelterek, zincirleme suç hükümleri de uygulanacak şekilde ağırlaştırılmış cezalandırılmasını talep etti. 

“CEZA EN ÜST HADDEN VERİLMELİ”
Duruşmanın ardından Tarsus adliyesi önünde duruşma hakkında bilgi veren Mağdur kız çocuklarının avukatı Semra Kabasakal, mahkeme heyetinden sanığın en ağır şekilde cezalandırmasını beklediklerini söyledi. Kabasakal, “Çocuk istismarı, tecavüz, zorla porno film seyrettirme, darp, tehdit etme, kişinin hürriyetini kısıtlanması ile ilgili savcının verdiği mütalaa bizim tarafımızdan da kabul görmüştür. Ancak bizim talep ettiğimiz konu verilecek cezanın en üst hadden verilmesi ve cezai indirime gidilmemesidir. Bu şekilde önümüzdeki hafta mahkeme kararını açıklayacaktır. Bizde mahkemenin vereceği kararla bir nebzede olsun kendimizde huzur hissedeceğiz. Çünkü çocuk istismarında hangi ceza verilse verilsin bunun karşılığını bulmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.    
“CAYDIRICI BİR CEZA VERMESİNİ BEKLİYORUZ”
Mersin Barosu’nu temsilen davaya müdahil olan avukatlar adına konuşan av. Tülay Sevgi Can ise şunları söyledi: “Katılma talebimizin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesinin ardından bizde Mersin Barosu olarak davaya müdahil olduk. Çocuk istismarına karşı her zaman mağdurların yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Bugünkü duruşmanın ardından mahkeme heyetinden caydırıcı bir ceza vermesini bekliyoruz”.

“SANIĞIN EN YÜKSEK CEZAYI ALMASINI İSTEMEKTEYİZ”
Öte yandan duruşmanın ardından Tarsus adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilen UCİM Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, “Bugün duruşması yapılan bu dosyamızda ve takipçisi olduğumuz diğer tüm dosyalarımız da sanığın en yüksek cezayı almasını istemekteyiz. Çocuk bedene uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele etmemiz gerekmektedir. Çocuğun toplumun en kırılgan ve hassas halkası olduğu unutulmamalıdır. Bu kırılgan ve hassas halkanın hassasiyetle korunup büyütülmesi, güçlendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA